Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2020

ΚΑΚΑΡΔΙΤΣΑ-Στην ψηλότερη κορυφή των Τζουμέρκων

 Μελισσουργοί - Σταυρός - Κακαρδίτσα

Η Κακαρδίτσα είναι η ψηλότερη κορυφή της νότιας Πίνδου και μαζί με τα Τζουμέρκα αποτελούν τα Αθαμανικά όρη. Στέκεται στα 2429μ και η νότια απόληξη της είναι η κορυφή του Κρυάκουρα, ενώ προς βορρά συνεχίζει στον αυχένα του Μπάρου (1900μ) και εκεί δίνει τη σειρά της στον ορεινό όγκο του Λάκμου (Περιστέρι). Στα ΝΑ βλέπουμε τα εντυπωσιακά Άγραφα, στα ανατολικά την περιοχή του ασπροπόταμου με τις κορυφές του και στα δυτικά τα Τζουμέρκα σε πρώτο πλάνο, με τα οποία χωρίζεται από τον αυχένα (Αυτί) των...
Μελισσουργών. Θα χρειαστούν 7-8 ώρες πεζοπορίας από το χωριό των Μελισσουργών, ενώ η ανάβαση μπορεί να γίνει και απ΄το Ματσούκι ή απ'το Γαρδίκι (πλευρά Θεσσαλίας).
Περιγραφή διαδρομής: H εκκίνηση γίνεται από το ορειβατικό καταφύγιο των Μελισσουργών ή από το χωριό. Μετά από 20 λεπτά θα περάσουμε το μελισσουργιώτικο ρέμα απέναντι και αρχίζουμε να ανηφορίζουμε, κατευθυνόμενοι προς το "Σταυρό", χαρακτηριστικό διάσελο και πλάτωμα στα 2000μ. Χρειάζονται περίπου 3:30 ώρες για να ανεβούμε την πλαγιά της Κακαρδίτσας. Από εκεί συνεχίζουμε σε αλπικά λιβάδια και ομαλές ράχες. Θα περάσουμε την κορυφή Ρουίστα, την τοποθεσία "1060" και θα φτάσουμε στην ψηλότερη κορυφή της περιοχής.Οι φωτογραφίες είναι από το 1ο trekking Athamanicus και περιλαμβάνουν το κομμάτι Σταυρός-Κακαρδίτσα.

http://canyoning-caving.blogspot.gr/