Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΡΙΒΑΣ:Άρθρο για το σχέδιο νόμου για τις διαδηλώσεις

Το νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ. για τις «υπαίθριες δημόσιες συγκεντρώσεις» και το οποίο συζητείται στην ολομέλεια της Βουλής, υλοποιεί τις πολιτικές αντιλήψεις , όχι μόνο της ίδιας της κυβέρνησης, αλλά και της παρασιτικής- πολιτικοοικονομικής ελίτ που τη στηρίζει.
Αντιλήψεις που στοχεύουν στην προσπάθεια περιορισμού, καταστολής και κατάργησης της διαμαρτυρίας ενάντια στις...
πολιτικές τους.
Με ευφυολογήματα περί «προστασίας των πολλών από τους λίγους που τους ταλαιπωρούν» και «προστασίας της κοινωνικής και οικονομικής ζωής», προσπαθούν εναγωνίως να πείσουν την κοινωνία ότι οι «χιλιάδες» διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα, οδηγούν στη χρεοκοπία και τα λουκέτα τις μικρές επιχειρήσεις.
Η διατάραξη της κοινωνικής και οικονομικής ζωής και τα λουκέτα στα μαγαζιά, είναι απότοκα της τεράστιας ύφεσης, της ανεργίας και της φτώχειας, που επικρατούν στη χώρα, εξαιτίας των πολιτικών τους επιλογών.
Η κυβέρνηση φοβάται τη γιγάντωση της λαϊκής διαμαρτυρίας και προσπαθεί με το χουντικής αντίληψης σχέδιο νόμου να την καταπνίξει.
Η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ όμως, τι ακριβώς φοβάται και τι επιδιώκει με την αλλαγή στάσης της; Ποια μηνύματα στέλνει στον κόσμο της εργασίας και ειδικότερα στις συνδικαλιστικές του δυνάμεις στο χώρο του Δημοσίου;
Το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικούσε και διεκδικεί συντεταγμένα και χωρίς κουκούλες, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα: Άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου και αν αυτό δεν γίνει δεκτό από την κυβερνητική πλειοψηφία και όσους τη στηρίξουν, να γνωρίζουν ότι ποτέ δεν θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Χρήστος Γρίβας
 Αντιπρόεδρος του Γενικού Συμβουλίου ΑΔΕΔΥ
 Πρόεδρος Νομαρχιακού Τμήματος Ιωαννίνων