Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΟΣ-Ευχόμαστε στον Κ.Μητσοτάκη, να απολαύσει την επίσκεψή του στο γεφύρι της Πλάκας και να χαρεί το ιστορικό μνημείο που αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ

Συνέντευξη τύπου Συνέντευξη τύπου με αφορμή την πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία τη Δευτέρα

 Σήμερα ανακοινώθηκαν οι βαθμοί των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στους μαθητές , του γονείς και τους καθηγητές τους. Δηλώνουμε ότι η θέση μας για το δημόσιο σχολείο και Πανεπιστήμιο είναι αδιαπραγμάτευτη. ΄Eναν χρόνο πριν, τέτοιον καιρό, παραδώσαμε μια Ελλάδα απαλλαγμένη από τα μνημόνια. Σε τροχιά ανάπτυξης για δώδεκα συνεχή τρίμηνα. Με ρυθμισμένο το...
δημόσιο χρέος. Με μείωση της ανεργίας και την κοινωνία όρθια. Με αναβαθμισμένη διεθνή αξιοπιστία και το αίσθημα της εθνικής αξιοπρέπειας μετά από πολύ σημαντικές επιτυχίες και συμφωνίες για κρίσιμα εθνικά θέματα. Η κοινωνική πλειοψηφία απόλαυσε τους πρώτους καρπούς, που χρηματοδότησαν οι θυσίες του ελληνικού λαού με επίκεντρο το κοινωνικό κράτος, την υγεία , την παιδεία και το περιβάλλον.
 Και δεν ξεχνάμε τα 37 ολόκληρα δισεκατομμύρια στα δημόσια ταμεία, που αν αυτά δεν υπήρχαν, ήδη με τις τελευταίες εξελίξεις θα είχαμε εκ νέου χρεοκοπήσει. Αυτά λοιπόν παραδώσαμε πριν έναν χρόνο και είμαστε περήφανοι για όσα αφήσαμε πίσω μας. Συμπληρώθηκε ένας σκοτεινός χρόνος για τη δημοκρατία, και την κοινωνία, ένας χρόνος αφ’ ότου έχουμε κυβέρνηση της ΝΔ και πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη. Διαφήμιζαν πέρυσι ανάπτυξη 4%, πολύ γρήγορα έσπρωξαν την οικονομία στην ύφεση, πριν ο covid 19 χτυπήσει τη χώρα. Υπόσχονταν καλοπληρωμένες δουλειές και τώρα εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν τους μισθούς τους να μειώνονται δραματικά στον ιδιωτικό τομέα, την ανεργία να απειλεί τις οικογένειές τους και τις απολύσεις να γίνονται η νέα κανονικότητα, ενώ η μεσαία τάξη έμεινε αβοήθητη στο έλεος της κρίσης . Υπευθυνότητα και σοβαρότητα υπόσχονταν και στον τουρισμό για να ζήσουμε μια άνευ προηγουμένου ζοφερή κατάσταση στην εστίαση και τα καταλύματα . Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη ρημάζει τους ανθρώπους, διαλύει τον κοινωνικό ιστό της χώρας , δυσωδεί από τη διαφθορά και την ημετεροκρατία, τις αποκαλύψεις για παρακρατικά κέντρα και την ηθική διάβρωση στελεχών της. Βλέπουμε μεγάλα σκάνδαλα όπως αυτό της Νοβάρτις και του ΚΕΕΛΠΝΟ να κουκουλώνονται και αντί να διωχτούν οι ένοχοι, να διώκονται εκείνοι που προσπάθησαν να τους ξεσκεπάσουν. Είμαστε μάρτυρες σε όλα αυτά. Η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλα ΜΜΕ, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας. Όλα αυτά η κυβέρνηση και ο κος Μητσοτάκης προσπαθεί να τα αντιμετωπίσει με γελοίους αντιπερισπασμούς και να μετατρέψει τον πολιτικό βίο σε βούρκο. 2 Αλλά και οι επιθέσεις που δέχεται η δικαιοσύνη στη χώρα και οι απειλές για φυλακίσεις δικαστικών λειτουργών δεν δείχνει μόνο επικίνδυνο θεσμικό κατήφορο αλλά καταδεικνύει το ύφος και το ήθος του κου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του. Η περιφρόνηση του συντάγματος είναι μια άλλη κανονικότητα αυτής της κυβέρνησης .Τη στιγμή που το επιστημονικό συμβούλιο της βουλής, ενώσεις δικαστών, δικηγορικοί σύλλογοι και άλλοι θεσμικοί φορείς καταγγέλλουν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο για τις δημόσιες συναθροίσεις η κυβέρνηση προχώρησε στην ψήφισή του .Φοβούνται την κοινωνία, την δημοκρατική πλειοψηφία και την αντίδραση του λαού σ αυτά που πρόκειται να έρθουν. Σ’ αυτές τις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές κανένας δεν δικαιούται να σωπαίνει, ή να μιλάει με μισόλογα. Είμαστε εδώ για να παλέψουμε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση προτού η χώρα μετατραπεί σε «οικογενειακή οφσόρ και σε δημοκρατία κρότου λάμψης» όπως είπε και ο Αλέξης Τσίπρας. Είμαστε και θα είμαστε παρόντες και παρούσες στη βουλή, στους δρόμους στις λαϊκές κινητοποιήσεις και παντού, όπου οι πολίτες ορθώνουν το ανάστημά τους στις επικίνδυνες πολιτικές της ΝΔ και του κου Μητσοτάκη.
Μπορούμε να σταματήσουμε αυτή την κυβέρνηση και εγγύηση γι’ αυτό αποτελούν τα μεγάλα βήματα του ΣΥΡΙΖΑ –προοδευτικής συμμαχίας στη δημιουργία ενός πλατιού δημοκρατικού μετώπου αλλά και τα σχεδόν 2 εκατ. δημοκρατικών πολιτικών που μας στήριξαν στην κάλπη και συνεχίζουν να μας δίνουν δύναμη. Στο πλαίσιο των εξορμήσεών μας και της επικοινωνίας μας με τους πολίτες διοργανώνουμε τη Δευτέρα, 13/7/2020, στις 8 το βράδυ στο θεατράκι στη Σκάλα έξω από το Κάστρο, ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, στην οποία θα μιλήσουν ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και το μέλος της ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Μπίστης.
Τέλος όσον αφορά την επίσκεψη του κου Μητσοτάκη τον καλωσορίζουμε και ευχόμαστε στην  η κατά σειρά επίσκεψή του στα Ιωάννινα τον τελευταίο χρόνο μας μας αποκαλύψει ,επιτέλους, το όραμά του για την ΄Ηπειρο και τον νομό μας. Του ευχόμαστε να απολαύσει την επίσκεψή του στο γεφύρι της Πλάκας και να χαρεί το ιστορικό μνημείο που αποκαταστάθηκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ."