Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2020

ΤΑΤΙΑΝΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ-Συνάντηση και διεξοδική συζήτηση με εκπροσώπους του τουριστικού κλάδου

Χθες, 08.07.2020, αντιπροσωπεία της παράταξης μας, συναντήθηκε με εκπροσώπους επιχειρηματικών φορέων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του Τουρισμού. Την επικεφαλής της παράταξης Τατιάνα Καλογιάννη, συνόδευαν ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Στάθης Σιούτης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Β. Κοσμάς, Φιλ. Ευαγγέλου και Σπύρος Γκίζας και τα μέλη της παράταξης Βασιλική Δήμου και Κώστας Τσάγκας. Ο δημοτικός σύμβουλος Στ. Σιούτης, επιχειρηματίας ο ίδιος του κλάδου, αλλά και...
συντονιστής της Θεματικής Ομάδας «Τουρισμού & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης» της παράταξης, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της παράταξης και ανέφερε ότι και η συνάντηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο των επαφών της παράταξης προκειμένου να αναλυθούν τα θέματα που απασχολούν τον κάθε κλάδο και να κατατεθούν απόψεις, θέσεις και προτάσεις για αυτά. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επιχειρηματίες του κλάδου και εκπροσωπήθηκαν:
 Η Ομοσπονδία ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων Ηπείρου.
 Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.
 Η Ένωση Τουριστικών επιχειρήσεων Περάματος.
 Η Ένωση Τουριστικών γραφείων και λεωφορείων Ηπείρου.
 Η Ένωση Τουριστικών καταστημάτων Π.Ε. Ιωαννίνων
 Η Ομάδα πρώτων βοηθειών Βουνού «RESCUE FILES»
 Η λέσχη Chef Ηπείρου
 Οι Τουριστικοί Πράκτορες
 Επιχειρηματίες Τουρισμού
 Επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων Περάματος
 Σωματείο Αποφοίτων και σπουδαστών Θρησκευτικού τουρισμού και προσκυνηματικών περιηγήσεων Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.
Υπήρξε εκτεταμένος διάλογος και λεπτομερής συζήτηση, τέθηκαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και τα οποία, προϊόντος του χρόνου, αντί να επιλύονται, παραμένουν άλυτα και συνεχώς διογκούμενα. Τα βασικότερα, συνοπτικά, αναφέρονται παρακάτω:
1. Εξοπλισμός της πόλης με υποδομές που θα την μετατρέψουν σε μία καθαρή και φιλόξενη πόλη, στην οποία μπορεί κάποιος να διανύσει πεζός, απρόσκοπτα και χωρίς απρόβλεπτα εμπόδια, τις διαδρομές που αναδεικνύουν την πόλη και τα χαρακτηριστικά της. Ενοποίηση και ανάδειξη του παραλιμνίου μετώπου. Ανάπλαση των λαϊκών αγορών και προώθηση τοπικών προϊόντων για γαστρονομικό τουρισμό. Δημιουργία χώρων στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων, αλλά και χώρων επιβίβασης και αποβίβασης επισκεπτών σε όλα τα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος. Επέκτασης της δωρεάν χρήσης ασύρματου δικτύου τηλεπικοινωνιακής σύνδεσης στο Δήμο.
2. Άμεση προώθηση της κατασκευής του άξονα Ιωάννινα – Κακαβιά και του κόμβου Δρίσκου επί της Εγνατίας οδού.
 3. Επαναθεώρηση της χωρητικότητας της περιοχής στην υποδοχή και φιλοξενία μεταναστών και προσφύγων, δεδομένου ότι θεωρείται ότι έχει κορεστεί.
 4. Αντιμετώπιση του Γιαννιώτικου Σαλονιού, με σοβαρότητα και ως έργο μεγάλης σπουδαιότητας για την πόλη.
 5. Οργάνωση και θεσμοθέτηση των αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε ετήσια βάση.
6. Επανεξέταση της τιμής χρέωσης του νερού ύδρευσης για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις. Καίριο θέμα παραμένει η ανάπτυξη ενός Φορέα Τουριστικής Προβολής & Προώθησης του Δήμου, με την απαραίτητη συμμετοχή επιχειρηματιών του κλάδου, αλλά και όποιου άλλου φορέα είναι σε θέση να συμβάλει στην ανάπτυξη όλων των μορφών τουρισμού: Αγροτουρισμού, Περιηγητικού τουρισμού, Πολιτιστικού τουρισμού, Συνεδριακού τουρισμού, Αθλητικού τουρισμού, Θρησκευτικού & Προσκυνηματικού Τουρισμού, κτλ.