Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ-Εκρυβαν σε φορτηγό με καρπούζια τους μετανάστες!

Συνελήφθησαν 7 μέλη της οργάνωσης και αναζητούνται άλλα 11 


Εγκληματική οργάνωση επιχείρησε να προωθήσει στην Ιταλία 20 αλλοδαπούς, εντός ειδικής κρύπτης σε φορτηγό – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένο με καρπούζια Ειδικότερα, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου – προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο...
εξωτερικό.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές από τη Δευτέρα και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, την Τρίτη. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν 6 ημεδαποί και αλλοδαπός, ενώ αναζητούνται 7 αλλοδαποί και 4 ημεδαποί. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 αλλοδαπών, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία. Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το έτος 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.
Η έρευνα της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας ήταν πολύμηνη. Στη δικογραφία αναφέρεται ότι το κύκλωμα λειτουργούσε συστηματικά και συνεχώς, είχε κεντρική διάρθρωση και καθορισμένους ρόλους και αποκόμιζε μεγάλα κέρδη. Συνήθως οι μετανάστες κρύβοντας σε φορτηγά που έμπαιναν σε πλοία από την Πάτρα και την Ηγουμενίτσα, ενώ σε τουλάχιστον μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.