Τετάρτη, 1 Ιουλίου 2020

ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΔΙΩΤΗΣ:Απάντηση στην επιστολή Λευτέρη Πλασκοβίτη

"Κύριε Πλασκοβίτη Από την απάντησή σας καταλαβαίνω ότι διαβάσατε το κείμενο όχι όπως θα έπρεπε, αλλά όπως σας συμφέρει. Πρώτον δεν είμαστε ανώνυμοι αν θέλετε ονόματα μπορούμε να σας τα στείλουμε για κάθε χρήση. 
 - Στην επιστολή δεν αναφέρουμε ότι το ποσό των 218.000 είναι προσωπική σας αμοιβή αλλά...
για την παραγωγή και όλλοι καταλαβαίνουμε τι σημαίνει.
 - Δεν ξέρω σε πιο σημείο της επιστολής διαβάσατε ότι σας χαρακτηρίζουμε ερασιτέχνες δεν είμαστε κριτικοί για τη δουλειά σας, αυτό αποδεικνύεται επι σκηνής και έχετε περάσει προ πολλού τις εξετάσεις. Προφανώς κάπου αλλού το έχετε ακούσει και θέλετε να το βάλετε στην επιστολή μας για να μειώσετε το κύρος αυτών που την συνέταξαν, γιατί δεν μπορείτε να αμφισβητήσετε τα όσα αποκαλύπτονται σε αυτή.
-Μας λέτε ότι δεν είναι η πιο ακριβή παραγωγή αλλά μήπως μπορείτε να μας πείτε ποιες άλλες στοίχισαν τόσα €.
 - Αυτό που δεν καταλάβατε ίσως από την επιστολή μας κύριε Πλασκοβίτη, είναι το ότι δεν είμαστε ενάντια σε πρόσωπα αλλά σε διαδικασίες.
Απορία μας πως ενημερωθήκατε και καταθέσατε προτάσεις μέσα σε τρεις μέρες από 26 μέχρι 29, που έγινε και η ανάθεση και εδώ κανένας δεν πήρε χαμπάρι τίποτε και σας ενημερώνω ότι οι συνάδελφοι σας εδώ παρακολουθούν στενά τις ανακοινώσεις και η κοινωνία μας είναι πολύ μικρή για να διαφεύγουν τέτοια πράγματα, παρά μόνο όταν γίνονται εν κρυπτώ.
Πουθενά στο κείμενο μας δεν αναφέρεται ότι οι Γιαννιώτες καλλιτέχνες ζητάμε αποκλειστικότητα όπως πονηρά θέλετε να το χρεώσετε ως αίτημα μας. Αφιερώσαμε ειδική παράγραφο γι αυτό και είναι απαράδεκτο να στρεβλώνετε το νόημα εσείς που γνωρίζετε από λόγο. Είναι άλλο αποκλειστικότητα και άλλο αποκλεισμός.
Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Αλήθεια πως θα χαρακτηρίζατε και ποια θα ήταν η αντίδραση σας αν στον προϋπολογισμό του υπουργείου πολιτισμού για τα θέατρα, το 97% δινόταν με αδιαφανείς πρακτικές σε παραγωγές από το εξωτερικό, χωρίς να σας έδιναν καν το δικαίωμα να καταθέσετε πρόταση, (Ανοιχτή διαδικασία) ; Η άποψη μου είναι ότι το πνευματικό κέντρο και το ΔΗΠΕΘΕ πρέπει να μέριμνα και για τις τοπικές παραγωγές έμπρακτα και με διαφάνεια, πόσο μάλλον στη συγκυρία των συνθηκών που ζούμε αυτούς τους δύσκολους καλλιτεχνικά καιρούς. Σας καλώ να ξαναδιαβάσετε το κείμενο προσεκτικά και να απαντήσετε σχετικά όχι σε ανώνυμους αλλά στην  ( Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Ιωαννίνων) που βρίσκεται και θα βρίσκεται εδώ για να υπερασπίζεται τα αυτονόητα. - Αυτή είναι η προσωπική μου αντίδραση στην επιστολή σας, να περιμένετε και την απάντηση της πρωτοβουλίας για πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις."