Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2020

Συναντήσεις της Τατιάνας Καλογιάννη με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων του Νεοχωρόπουλου, Εξοχής, Μπιζανίου και Αμπελιάς

Η Τατιάνα Καλογιάννη, συναντήθηκε στο Νεοχωρόπουλο, Εξοχή, Μπιζάνι και Αμπελιά, με τα μέλη των τοπικών συμβουλίων των κοινοτήτων αυτών. Την Τατιάνα Καλογιάννη συνόδευαν ο Δημοτικός Σύμβουλος Βασίλης Κοσμάς και τα μέλη της παράταξης Μαρία Βενέτη, Νίκος Κωτσίνας, Θανάσης Γαβριήλ και Κώστας Τσάγκας. Συνοπτικά, τα θέματα που απασχολούν τις Κοινότητες αυτές, ταξινομούνται όπως ....
φαίνεται παρακάτω:
1. Στο Νεοχωρόπουλο: Η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση της επέκτασης της οδού Πανεπιστημίου, η κατασκευή του κυκλικού κόμβου και ο προγραμματισμός για τη βελτίωση και ανακατασκευή της οδού Αγίου Σπυρίδωνα, με την ταυτόχρονη διαμόρφωση των πεζοδρομίων. Η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης δυτικά του γηπέδου Νεοχωρόπουλου και η τοποθέτηση πυροσβεστικών κρουνών στις οδούς Γεωργίου Ιακωβίδη και Δαβάκη. Οι άμεσες ενέργειες για τον καθαρισμό και επαναλειτουργία της δεξαμενής ύδρευσης στη θέση ραντάρ.
2. Στην Εξοχή: Οι διανοίξεις των οδών και οι διαμορφώσεις των κοινόχρηστων χώρων, οι οποίες, από το 1997 με την Πράξη Εφαρμογής του Σχεδίου Πόλης Ιωαννίνων μέχρι και σήμερα, δεν έχουν ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό. Μαζί με αυτές να κατασκευαστούν και τα δίκτυα αποχέτευσης και ομβρίων. Η επιτακτική ανάγκη για τον επανασχεδιασμό ή την αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης στα Μέλανδρα, καθώς επάρκεια νερού παρατηρείται μόνο κατά τις βραδυνές ώρες. Ακόμη, η δημιουργία χώρου που θα στεγάζει το Κοινοτικό Γραφείο και το ΚΕΠ, αφού σήμερα εξυπηρετούνται είτε από το ΚΕΠ στα Ιωάννινα είτε από αυτό της Βουνοπλαγιάς.
 3. Στο Μπιζάνι: Κύριο και διαχρονικό αίτημα η τροποποίηση και επικαιροποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου. Η επέκταση του δικτύου ηλεκτροδότησης μέχρι τα Οχυρά Μπιζανίου και η δημιουργία Αθλητικού Κέντρου στη θέση Βοϊδολίβαδο με την εγκατάσταση του προκάτ σταδίου ξιφασκίας.
4. Στην Αμπελιά: Επιτακτική ανάγκη για την τροποποίηση του ΣΧΟΟΑΠ Μπιζανίου και για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από τη διαχείριση των πτηνοτροφικών αποβλήτων της περιοχής. Η κατασκευή υποδομής πρόσβασης ατόμων με ειδικές ανάγκες στο Πνευματικό Κέντρο και η άμεση ενεργοποίηση των αρμοδίων υπηρεσιών για την απομάκρυνση ελαστικών αυτοκινήτων που έχουν απορριφθεί, εδώ και 4 μήνες, δίπλα από τη δεξαμενή ύδρευσης. Η δημοτική παράταξη Ιωάννινα_2023, ευχαριστεί τους αντιπροσώπους των τοπικών κοινωνιών για την ανταπόκριση στην πρόσκλησή της για έναν ειλικρινή και ανοικτό διάλογο με την κατάθεση και καταγραφή των προβληματισμών, των απόψεων και των προτάσεών τους. Η παράταξη θα υποστηρίζει σε κάθε θεσμικό όργανο του Δήμου στο οποίο συμμετέχει την επίλυση των θεμάτων και θα καταθέτει παράλληλα αντίστοιχες προτάσεις για τη δρομολόγηση των απαραίτητων έργων και ενεργειών.