Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020

Το 18ο Preveza Jazz Festival είναι εδώ και θα "απογειώσει" τον Αύγουστο της Πρέβεζας!

Ένα πολύ σημαντικό καλλιτεχνικό γεγονός θα φιλοξενήσει η Πρέβεζα στις 15 και 16 Αυγούστου στο Δημοτικό Κηποθέατρο "Γιάννης Ρίτσος". Ο λόγος για το 18ο Preveza Jazz Festival το οποίο παρά τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, είναι εδώ και θα κάνει μαγικό τον Αύγουστο.
Οι εκδηλώσεις του Preveza Jazz Festival οι οποίες αναμένεται να πραγματοποιηθούν με την ...
υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφερειακής Ενότητας και του Δήμου Πρέβεζας περιλαμβάνουν τους καλύτερους εκπροσώπους της ελληνικής τζαζ σκηνής σε μια ποικιλία ρυθμών και ηχοχρωμάτων.
Σύμφωνα με πληροφορίες το Σάββατο 15 Αυγούστου θα βρίσκονται στην Πρέβεζα ο Χρήστος Ταμπουρατζής και το συγκρότημα Gadjo Dilo. O Χρήστος Ταμπουρατζής είναι δεξιοτέχνης κιθαρίστας και συνθέτης με τους εκλεκτούς μουσικούς του παρουσιάζει τη μουσική που τον έκανε γνωστό σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Καναδά.Οι Gadjo Dilo είναι ελληνικό μουσικό συγκρότημα που παίζει gypsy τζαζ-gypsy σουίνγκ.
Την Κυριακή 16 Αυγούστου την "σκυτάλη" παίρνει ένα εξαιρετικό μουσικό συγκρότημα οι Human Touch και η γνωστή αγαπημένη ερμηνεύτρια Έλλη Πασπαλά. Οι Human Touch μετά από 23 χρόνια δημιουργίας αποτελούν το πιο αναγνωρισμένο σχήμα της ελληνικής τζαζ σκηνής.
Η "μαγική βραδιά" θα κλείσει με την Έλλη Πασπαλά τη μεγάλη ερμηνεύτρια που έχει συνδέσει τη φωνή της με μερικά από τα πιο αγαπημένα ελληνικά και ξένα τραγούδια, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μεγάλη μουσική παράδοση της τζαζ, της μουσικής που άνθισε στην καρδιά της Αμερικής, το οποίο επιμελούνται η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Λίνα Νικολακοπούλου.