Τρίτη, 30 Ιουνίου 2020

Συγκέντρωση των κατοίκων του Περάματος,για τον ορισμό ξενοδοχείου «καραντίνας»

Τι αναφέρει το ψήφισμά τους
Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Συγκεντρωθέντων Κατοίκων Περάματος Ιωαννίνων
Δευτέρα 29/06/2020
Προς
Περιφερειάρχη και Δήμαρχο Ιωαννίνων
Κοινοποίηση
Επικεφαλείς δημοτικών παρατάξεων Δήμου Ιωαννιτών
Κύριοι
Εμείς, οι ακολούθως υπογράφοντες κάτοικοι του Περάματος συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 20:30 στην κεντρική πλατεία του χωριού μας και συζητήσαμε το μείζον Θέμα που ...
ανέκυψε με τη χρήση τοπικού ξενοδοχείου για τους τιθέμενους σε καραντίνα υπόπτους ή νοσούντες από κορονοιό. Όπως γνωρίζεται ο πρώτος και ...παγκοσμίως γνωστός πόλος έλξης τουρισμού στην περιοχή μας λόγω του περίφημου σπηλαίου κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση μετά από αυτό το ζήτημα.
Από παλιά όλες οι Δημοτικές , Νομαρχιακές και λοιπές τοπικές αρχές έκαναν ότι μπορούσαν σε βάρος αυτής της περιοχής και την οδήγησαν στη σημερινή άσχημη κατάσταση.
Αεροδρόμιο, Στρατόπεδο, Λυμματολάσπη, μεταφορά των τεράστιων σωλήνων ύδρευσης, Βιολογικός καθαρισμός ,μη έγκριση σχεδίου επέκτασης πόλεως ,μη έγκριση ρυθμιστικού σχεδίου ονομαστικής ζώνης υψηλής παραγωγικότητας της περιοχής μας, μη δημιουργία κόμβου στον Δρίσκο και συνδετήριας οδού με την Εγνατία οδό και πάρα πολλά άλλα.
Παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις πολλών δημοτικών και άλλων τοπικών αρχών και βουλευτών, ποτέ δυστυχώς δεν τηρήθηκε κάτι από τα ΥΠΕΣΧΗΜΕΝΑ.
Μάλιστα προχώρησαν ακόμη περισσότερο με την εγκατάσταση 2 δομών προσφύγων και της Υπηρεσίας ασύλου.
Μην υπολογίζοντας ότι σβήσανε κυριολεκτικά το Πέραμα ,που αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν από τις πρώτες περιοχές που δημιούργησαν εκατοντάδες ξενοδοχειακές κλίνες εντός οικισμού.
Τώρα φαίνεται κάποιοι Θέλουν να βάλουν την οριστική ταφόπλακα σε αυτή την όμορφη τουριστική περιοχή με την εγκατάσταση ξενοδοχείου για τα κρούσματα του κορονοϊού εντός του οικισμού.
Να μας διώξουν δηλαδή και εμάς από τα σπίτια μας αφού τουρίστες πλέον δεν θα έρχονται ούτε και επισκέπτες στο Σπήλαιο .
Δεν ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν ούτε και ο συγχωριανός μας ξενοδόχος έχει τέτοιο δικαίωμα μπροστά στον βωμό του κέρδους να προβεί σε κάτι τέτοιο . Ας κατανοήσουν όλοι πως κανείς δεν μπορεί να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς.
Καταδικάζουμε κάθε ενέργεια που θίγει τον τόπο μας και τις ζωές μας
Όλοι τους από τούδε και στο εξής θα μας βρουν πολύ σκληρά
 ΑΠΕΝΑΝΤΙ   ΤΟΥΣ