Δευτέρα, 15 Ιουνίου 2020

ΛΕΣΧΗ ΛΑΙΟΝΣ: Τα αποτελέσματα του παγκόσμιου μαθητικού διαγωνισμού αφίσας για την ειρήνη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 32ος παγκόσμιος σχολικός διαγωνισμός Αφίσας για την Ειρήνη που διοργάνωσε η Διεθνής Οργάνωση Λεσχών Λάιονς. Το φετινό θέμα ήταν «To ταξίδι της ειρήνης» και έλαβαν μέρος πάνω από 600.000 μαθητές ηλικίας 11, 12 και 13 ετών από 60 χώρες του κόσμου.
Το πρώτο βραβείο που ήταν 5.000 $ και μια επίσκεψη στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών την ημέρα των Λάιονς, κατέκτησε o Zhuo Zhang, ένας 12-χρονος μαθητής από την περιοχή Shaanxi της Κίνας. Στον Ελλαδοκυπριακό χώρο, το καλύτερο έργο παρουσίασε ο 12-χρονος Παύλος Νικολάου από το Δημοτικό Σχολείο Ύψωνα της Λεμεσού...
Σύμφωνα με την προκήρυξη του διαγωνισμού η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», βράβευσε τους μαθητές που παρουσίασαν τα καλύτερα έργα στην περιοχή των Ιωαννίνων με βάση την αξιολόγησή τους από ειδική επιτροπή αποτελούμενη από καθηγητές και δασκάλους τεχνικών.
Την πρώτη θέση στη βαθμολογία της επιτροπής κατέλαβε το έργο του Μιχαήλ Βάντζιου, μαθητή της
Στʹ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Κατσικά. Στην περιοχή των Ιωαννίνων, βραβεύθηκαν επίσης: ο
Ιωάννης Υφαντής από το 18ο Δημοτικό Σχολείο, Φίλιππος Καλογιάννης από το 1ο Πειραματικό
Δημοτικό Σχολείο και ο Βασίλης Βλάχος από το Δημοτικό Σχολείο «Γένεσις».
Φέτος, λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού, η αντιπροσωπεία της Λέσχης δεν απένειμε τα βραβεία στους μαθητές αλλά, σύμφωνα με τον κανονισμό, τα παρέδωσε στους Διευθυντές των Σχολείων τους.
Η Λέσχη Λάιονς Ιωαννίνων, «Σελλοί», θα συμμετάσχει στη διοργάνωση και του 33ου διαγωνισμού o οποίος θα έχει τίτλο «Peace Through Service», δίνοντας και πάλι την ευκαιρία σε μαθητές της περιοχής μας να πάρουν μέρος με την ελπίδα για υψηλότερες διακρίσεις.