Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Διανομή κατ’ οίκον των πακέτων διατροφής για τις γιορτές του Πάσχα Πακέτα με βασικά είδη δι

Πακέτα με βασικά είδη διατροφής διανέμει ο Δήμος Ζίτσας ενόψει των εορτών του Πάσχα σε σπίτια ευάλωτων κοινωνικά ομάδων και δικαιούχων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)», εφαρμόζοντας τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του κορωναϊού COVID -19. Στην πρώτη γραμμή όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται οι εργαζόμενοι του...
προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» που συνεπικουρούμενοι από εκείνους των παιδικών σταθμών και των ΚΔΑΠ, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όχι μόνο στους ωφελούμενους του προγράμματος, αλλά και σε όσους παραμένουν σπίτια τους λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ζητούν τη βοήθεια των υπηρεσιών του Δήμου. «Στεκόμαστε πάντα στο πλευρό των συνδημοτών μας που μας έχουν ανάγκη, αναφέρει ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ζίτσας Αλκιβιάδης Βότσικας και τονίζει «ειδικά αυτή την περίοδο που βιώνουμε πρωτόγνωρες συνθήκες λόγω της πανδημίας, απλώσαμε την «ομπρέλα» προστασίας σε μεγαλύτερο αριθμό συνδημοτών μας που μένουν σε απομακρυσμένους οικισμούς και ζητούν τη βοήθειά μας καθώς εξαιτίας των μέτρων εγκλεισμού, δεν μπορούν να τους επισκεφθούν και να τους φροντίσουν συγγενικά και φιλικά τους πρόσωπα. Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» βρίσκονται επί ποδός όλο αυτό το διάστημα και τους ευχαριστούμε για την προσπάθεια που καταβάλουν».

ΣΕ 247 ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ 
 Η διανομή των πακέτων με είδη διατροφής ξεκίνησε από την περασμένη Παρασκευή (10/04/2020) και θα ολοκληρωθεί τη Μ. Πέμπτη (16/04/2020) σε126 νοικοκυριά –δικαιούχους του Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και 121 νοικοκυριά εγγεγραμμένα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Τα προϊόντα που περιλαμβάνουν τα πακέτα συγκεντρώθηκαν μέσω του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ FEAD)», με αγορά από ίδιους πόρους του Δήμου Ζίτσας για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και με δωρεά από τις τοπικές επιχειρήσεις «Θ. ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ Α.Β.Ε.Ε.», «ΔΩΔΩΝΗ Α.Ε.», «ΜΠΕΡΡΗΣ». «Κάνουμε ότι μπορούμε με βάση τις δυνατότητες που έχουμε», επισημαίνει ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζίτσας, Παναγιώτης Μαλισσόβας και τονίζει «άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της Αυτοδιοίκησης να βρισκόμαστε στην «πρώτη γραμμή» των προβλημάτων και να στηρίζουμε τους ωφελούμενους των κοινωνικών μας προγραμμάτων παρέχοντάς τους είδη πρώτης ανάγκης για να περάσουν αυτές τις γιορτές, που λόγω της πανδημίας, είναι ακόμη πιο δύσκολες», ευχαριστώντας ταυτόχρονα «τόσο τις επιχειρήσεις όσο και μεμονωμένους πολίτες που με τις δωρεές τους συνδράμουν στην ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου».