Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

ΕΝΠΕ: Στηρίζουν οι Περιφέρειες την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των οικονομικών επιπτώσεων

Με κάθε «πρόσφορο μέσο» δηλώνουν οι Περιφέρειες της χώρας ότι είναι αποφασισμένες να στηρίξουν «την εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση τόσο της υγειονομικής κρίσης, όσο και των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού». Τη θέση τους, αυτή επαναβεβαίωσε στη σημερινή του συνεδρίαση, μέσω τηλεδιάσκεψης, το...
Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΕΝΠΕ, οι Περιφέρειες θα συνεχίσουν να ενεργούν για τα παραπάνω «με πνεύμα συνεργασίας και συνεννόησης με την κυβέρνηση και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς».
Το ΔΣ της ΕΝΠΕ, επίσης, αποφάσισε και ζητά τη συνέχιση της υλοποίησης των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ως έχουν, την έγκριση υπερδέσμευσης ανά Περιφερειακό Πρόγραμμα σε ύψος που θα καλύπτει τις οριζόντιες ανάγκες για την αντιμετώπιση της κρίσης και την αναμόρφωση των Προγραμμάτων στις αρχές του 2021 με μεταφορά δράσεων στην επόμενη Προγραμματική Περίοδο 2021- 2027.
Τέλος, η ΕΝΠΕ ζητά να υπάρξει τηλεδιάσκεψη με τους αρμόδιους υπουργούς για ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση των Περιφερειών.