Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΟΙ ΙΑΤΡΟΙ-Αποτελεί εμπαιγμό η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου

Αποτελεί εμπαιγμό η ανακοίνωση της Περιφέρειας Ηπείρου όταν αναφέρει ΄΄ότι ειδικά την τωρινή περίοδο απαιτείται να στηριχθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρώτα από όλους από εκείνους που υπηρετούν σε αυτό ΄΄.
Μάλλον ξέχασε ο σημερινός περιφερειάρχης ποιος τόσα χρόνια στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ένα Σύστημα που αντέχει ακόμα γιατί κάποιοι με νύχια και με δόντια και με διπλές αντοχές το υπηρετούν ακούραστα. Όλοι όσοι το υπηρετούν έχουν...
υπερβάλλει εαυτόν, με διπλάσιο αριθμό εφημεριών, πολλές από αυτές απλήρωτες, χωρίς να διαμαρτύρονται. Ξέχασε ότι πριν ακόμη την επιδημία συνάδελφοί μας στην ΕΙΝΗ για χρόνια είναι γυρολόγοι των νοσοκομείων της Ηπείρου και της Λευκάδας λόγω της τραγικής υποστελέχωσης των νοσοκομείων. Για πολλά χρόνια οι συνδικαλιστικές ενώσεις, των οποίων την δράση εσείς δεν αναγνωρίζετε, έκαναν γνωστά τα προβλήματα του ΕΣΥ . Αυτό αφορά τόσο τα Νοσοκομεία όσο και την ΠΦΥ Όσα επισημάναμε δεν έχουν στόχο τον πανικό και την παραπληροφόρηση του κοινού.
 Στόχος μας ήταν να αναδειχθεί η αληθινή εικόνα. Σχεδιασμοί μπορεί να υπάρχουν, αλλά για να υλοποιηθούν χρειάζονται τώρα υγειονομικοί με όπλα για τον πόλεμο. Όσο για την προσφορά της περιφέρειας Ηπείρου στα δημόσια νοσοκομεία στην κρίση της πανδημίας θεωρούμε ότι αυτό είναι χρέος της. Όμως χρέος της είναι να συμβάλει με κάθε τρόπο στη στήριξη κάθε εργαζόμενου που μέσα στην κρίση εργάζεται σε ανασφαλείς συνθήκες. Θέλουμε από την κρίση να βγει πιο δυνατό το Δημόσιο Σύστημα Υγείας . Χωρίς την αλήθεια, το μόνο που μπορεί να γίνει είναι να μπούν σε καραντίνα τα δικαιώματα των υγειονομικών αλλά και των απαιτήσεων των ασθενών στην Υγεία και την Πρόνοια Σας διαβεβαιώνουμε ότι πάντα θα είμαστε αυτοί που πολεμάμε στην πρώτη γραμμή και χωρίς τα απαραίτητα εφόδια. Τόσο εμείς όσο και ο Ελληνικός λαός θα βγούμε νικητές και θα είμαστε περήφανοι που κρατήσαμε όρθιο ΑΚΟΜΗ μια φορά το ΕθΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ.

 ΕΙΝΗ