Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020

ΖΑΓΟΡΙ-Υπογραφές κατά της δημιουργίας Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Μεταναστών

"Πληροφορηθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι στο χωρίο μας θα λειτουργήσει « Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων ». Η πλειοψηφία των απανταχού Ασπραγγελιωτών δια της παρούσης υποστηρίζει ότι τα χωριά του Ζαγορίου δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Νόμου για να υλοποιήσουν τέτοιες δράσεις αφενός λόγω του μικρού πληθυσμού των...
μόνιμων κατοίκων τους (εδώ ζουν 35 μόνιμοι κάτοικοι, υπερήλικες στην πλειοψηφία τους), έναντι 40 φιλοξενούμενων που θα εγκατασταθούν και αφετέρου λόγω της απουσίας βασικών δομών ( Σχολείο, Αθλητικό Κέντρο, Κέντρο Υγείας, Σούπερ Μάρκετ, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κ.αλ ). Επίσης:
1) Στο χωριό μας θα διαμείνουν 40 αγόρια αγνώστου προελεύσεως, ηλικίας και υγειονομικής κατάστασης
. 2) Απέχουμε μόλις 48 χιλιόμετρα από την Κακαβιά και όπως μαθαίνουμε από τα ΜΜΕ στην Νότια Αλβανία θα εγκατασταθούν μόνιμα 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες, μια κίνηση που στο μέλλον θα απειλήσει την εθνική μας κυριαρχία ( βλέπε Καστανιές ).
3) Εμείς πρώτοι από όλους, θα πρέπει να στηρίξουμε το χωριό μας και επειδή δεν επιθυμούμε την δημογραφική αλλοίωση του ενεργού πληθυσμού μας διότι τέτοιες ενέργειες θα αποτελέσουν ταφόπλακα για το χωριό μας και το Ζαγόρι και στο μέλλον θα προσελκύσει και άλλες ανάλογες δράσεις, απαιτούμαι δια της παρούσης να προβείτε σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την ματαίωση της ανωτέρω πράξης, με σκοπό την διαφύλαξη της υγείας, της ασφάλειας και της καθημερινότητας των μόνιμων κατοίκων των Ασπραγγέλων Ζαγορίου. Οι υπογράφοντες"