Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου 2020

Ο Απόστολος Βασδέκης νέος Περιφερειακός Διευθυντής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου

Ανακοινώθηκαν οι κρίσεις των στελεχών από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σύμφωνα με αυτές νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηπείρου αναλαμβάνει ο  Απόστολος Βασδέκης μετά την προαγωγή του στο βαθμό του Αρχιπυράρχου.

Βιογραφικό 
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1994 ως πτυχιούχος Χημικός του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και το έτος 1995 αποφοίτησε από τη...
Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Αποφοίτησε ευδόκιμα από τη Σχολή Πολέμου της Πολεμικής Αεροπορίας, από τη Σχολή Εκπαιδευτικού Εδάφους, από τη Σχολή Πυρηνικής – Χημικής Άμυνας (ΣΠΥΒΙΧΑ) της Πολεμικής Αεροπορίας, από τη Σχολή Πολιτικής Σχεδίασης Έκτακτης Ανάγκης και τη Σχολή Επιμόρφωσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Προάχθηκε σε όλους τους Βαθμούς κατ’ εκλογήν και κατ’ επιλογήν. Υπηρέτησε ως Αξιωματικός στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Αθηνών και στην 1η ΕΜΑΚ. Διετέλεσε Διοικητής στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς Ιωαννίνων, στην Π.Υ. Λευκάδας, στην 5η ΕΜΑΚ, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Πρέβεζας, στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Κέρκυρας και στη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων. Έχει πάρει μέρος σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στην Ελλάδα και το εξωτερικό με κυριότερες τον καταστροφικό σεισμό στο Αίγιο (Ιούνιος 1995), τον καταστροφικό σεισμό στο Ντινάρ της Ανατολικής Τουρκίας (Οκτώβριος 1995) και την πτώση του αεροπλάνου Γιάκοβλεφ στα Πιέρια Όρη (Δεκέμβριος 1997). Επίσης έχει πάρει μέρος πανελλαδικά σε μεγάλες καταστροφικές πυρκαγιές με κυριότερες, την πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Πωγωνίου το έτος 2000, την πυρκαγιά στην Ηλεία το έτος 2007 και την πυρκαγιά στη Θάσο το 2016.