Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020

ΠΡΕΒΕΖΑ- Στο προσκήνιο δράσεις και προτάσεις για τη διάσωση και αξιοποίηση του υδατόπυργου

Το διαχρονικό αίτημα διάσωσης του υδατόπυργου επαναφέρει με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ κ. Ζέρβα Φώτη ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πρέβεζα". Στην ανακοίνωση ο Σύλλογος αφού υπογραμμίζει μεταξύ άλλων το ενδιαφέρον του κ. Ζέρβα για το συγκεκριμένο θέμα ζητά την άμεση εκπόνηση μιας μελέτης ενίσχυσης της στατικότητας του κτίσματος και υλοποίησή της για την ασφάλεια του και στη συνέχεια μιας ...
μελέτης αξιοποίησής του, φέρνοντας για παράδειγμα την κοινή πρόταση του Συλλόγου με τον κ. Νικολόπουλο Άρη με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, τους κατοίκους της αλλά και ολόκληρης της πόλης. Την ίδια στιγμή ο Δήμαρχος Πρέβεζας κ. Νίκος Γεωργάκος δηλώνει ότι γίνονται ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση από τη δημοτική αρχή και ήδη στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου έχει συμπεριληφθεί ποσό 13.000 ευρώ για την μελέτη στατικής επάρκειας του κτίσματος, λαμβάνοντας υπόψη και την παραπάνω κοινή πρόταση αξιοποίησης που έχει καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος "Πρέβεζα".
Ακολουθεί αναλυτικά το δελτίο τύπου του Πολιτιστικού Συλλόγου "Πρέβεζα" προς τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ:
"Κύριε Πρόεδρε
Το προσωπικό σας ενδιαφέρον της διάσωσης του υδατόπυργου, για λόγους ιστορικούς, πολιτιστικούς και αισθητικούς, μόλις αναλάβατε τα καθήκοντά σας, είναι ένδειξη ευθύνης, ευαισθησίας, γνώσης και προσφοράς.Πιστεύουμε ότι αυτό το ενδιαφέρον σας θα έχει και τη στήριξη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ και οπωσδήποτε και αυτής της Δημοτικής Αρχής μετά και την τελευταία επιστολή του Συλλόγου μας προς αυτή για το διαχρονικό αίτημα διάσωσης του ιστορικού κτισίματος.Δεν θα επανέλθουμε στην αξία διάσωσης, ανάδειξης και χρηστικής ενσωμάτωσης στον ιστό της πόλης κάθε κοινωνικού και ιστορικού το πόση μου.Όποιος δεν έχει πεισθεί για την δύναμη αυτής της αξίας μέσα από τη γνώση και τις βιωματικές του διαδρομές στις γειτονιές των παιδικών και εφηβικών του χρόνων και δεν διαθέτει τις δεξαμενές, για να δεχθεί αισθήσεις και αισθήματα που αναβλύζουν από αυτές τις μνήμες, είναι μάταιη από μέρους μας και μέρους σας , κάθε προσπάθειας προς την κατεύθυνση αυτή. Θα επισημάνουμε όμως την άμεση εκπόνηση μιας μελέτης ενίσχυσης της στατικότατος του κτίσματος και υλοποίησή της για την ασφάλεια του και στη συνέχεια μιας μελέτης αξιοποίησής του (ένα παράδειγμα αποτελεί η κοινή πρόταση του Συλλόγου μας με τον κ. Νικολόπουλο Α.) με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή, τους κατοίκους της αλλά και ολόκληρης της πόλης. Με την ευκαιρία να ευχηθούμε σε σας και το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ δύναμη , υπομονή και επιμονή στο δύσκολο έργο που έχετε αναλάβει.»
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Κωνσταντίνος Λογοθέτης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Μίχα Ελένη