Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Ο Σύλλογος Μηχανικών Τ.Ε. καταγγέλει τη Δημοτική Αρχή

"Έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αρμοδιότητα του Δήμαρχου να κατανέμει και να μετακινεί θέσεις προσωπικού κατά το δοκούν"

"Κύριε Δήμαρχε
Ο σύλλογός μας έλαβε γνώση ότι, με την 6110/1416/30-1-2020 απόφαση, τροποποιείτε
 α) την 78578/17534/5-12-2019 απόφασή σας περί κατανομής θέσεων προσωπικού του Δήμου και μεταφέρετε μια θέση του κλάδου ΤΕ Μηχανικών, από το Τμήμα Αποτελεσματικότητας, Ποιότητας, Οργάνωσης και Διαφάνειας, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ιωαννιτών, στο...
Τμήμα Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου, των Αποκεντρωμένων Υπηρεσιών με έδρα Μπιζάνι, της Δ/νσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου και
β) μετακινείτε τη συνάδελφό μας Ράπτη Αθανασία, από προϊσταμένη στο πρώτο τμήμα, σε θέση προϊσταμένης στο δεύτερο.
Μέχρι εδώ θα μπορούσε κάποιος να πει όλα καλά, αν και έχουμε σοβαρές επιφυλάξεις ως προς την αρμοδιότητα του Δήμαρχου να κατανέμει και να μετακινεί θέσεις προσωπικού κατά το δοκούν, χωρίς προηγούμενη απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου και δημοσίευση σε ΦΕΚ. Όμως, το τμήμα με έδρα το Μπιζάνι μπορεί θεωρητικά να υπάρχει στον ΟΕΥ του Δήμου, στην πράξη όμως δεν υφίσταται, καθώς ο Δήμος δεν έχει καμία υπηρεσία στο Μπιζάνι, όπως καταγγέλλει και ο σύλλογος ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων!
Αυτό σας τόνισε η συνάδελφος στην αναφορά της και η απάντηση σας ήρθε με νέο έγγραφο και αντί να ανακληθεί το εμφανές “λάθος”, την απειλείτε με πειθαρχικό παράπτωμα επειδή δεν πήγε στην ανύπαρκτη υπηρεσία και την καλείτε να παρουσιασθεί στην Πεδινή για να αναλάβει καθήκοντα. Αλήθεια ποια υπηρεσία υπάρχει στον ΟΕΥ του Δήμου στην Πεδινή, που να προβλέπεται θέση ΤΕ Μηχανικού;
Μήπως πάλι καμία;
Γνωρίζουμε ότι οι υπηρεσίες των Δήμων είναι υποστελεχωμένες και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στις υπηρεσίες που υπηρετούν Μηχανικοί, λόγω του εξειδικευμένου έργου που προσφέρουν.
Θεωρούμε ότι η μετακίνηση της συναδέλφου μας και Αντιπροέδρου του συλλόγου σε ανύπαρκτες υπηρεσίες, είναι αυθαίρετη καταχρηστική, παράνομη και σκοπεύει στην ηθική και ψυχολογική παρενόχληση της στον χώρο εργασίας (Mobbing) ,για να επιτευχθεί η επαγγελματική, προσωπική και ηθική απαξίωσή της. 
Πρόσφατα μάλιστα ανακαλέσατε την απόφαση τοποθέτησης της ως τεχνικού ασφαλείας του Δήμου. Αναρωτιόμαστε αν οι αναφορές της για εργατικά ατυχήματα, μέτρα λήψης προστασίας και έλλειψης εκπαίδευσης ιδιαίτερα των νεοπροσληφθέντων εργαζομένων σε συνδυασμό με τη συνδικαλιστική της δράση έχουν ενοχλήσει τη Δημοτική Αρχή.
Σας καλούμε να ανακαλέσετε άμεσα τις αποφάσεις σας και να παραμείνει στην αρχική υπηρεσιακή της θέση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΝΟΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ και ΚΕΡΚΥΡΑΣ