Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-«Μαθαίνω για την πόλη μου»

Ποικίλες ενδιαφέρουσες θεματικές προσεγγίσεις περιλαμβάνει ο 3ος κύκλος του επιτυχημένου προγράμματος δωρεάν ξεναγήσεων με τίτλο «Μαθαίνω για την πόλη μου», που οργανώνει το Τμήμα Τουρισμού του δήμου Ιωαννιτών. Γιαννιώτισσες και Γιαννιώτες έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την πλούσια ιστορία και την πολυπολιτισμική φυσιογνωμία της πόλης μας, μέσω χαλαρών ψυχαγωγικών περιπάτων στα σπουδαιότερα μνημεία, μουσεία και φυσικά αξιοθέατά της. Να μάθουν, με τη βοήθεια έμπειρου και ...
εξειδικευμένου ξεναγού, χωρίς κουραστικές διηγήσεις και αφηγήσεις, σημαντικές πτυχές για αποφάσεις και τη δράση προσώπων που επηρέασαν την εξέλιξη της ιστορίας στον τόπο μας. Να πληροφορηθούν για την καθημερινότητα και τις συνήθειες των ανθρώπων που έζησαν στα Γιάννενα. Η είσοδος των συμμετεχόντων στους επισκέψιμους χώρους, όπως και οι μετακινήσεις τους, γίνονται δωρεάν. Η πρωτοβουλία του Τμήματος Τουρισμού του δήμου αποσκοπεί στην περαιτέρω ανάδειξη της πόλης μας και την ενδυνάμωση της κοινωνικο- πολιτιστικής ταυτότητάς της, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της τουριστικής συνείδησης των πολιτών και, κατ’ επέκταση, της συλλογικής προσπάθειας για την ανάπτυξη στην περιοχή μας. Όσες και όσοι παίρνουν μέρος στις ευχάριστες περιηγήσεις αναψυχής, μπορούν να γνωρίσουν καλύτερα την πόλη και, στη συνέχεια, να μεταδώσουν όσα μαθαίνουν σε συγγενείς και φίλους τους. Να μεταβληθούν σε εν δυνάμει «πρεσβευτές Τουρισμού», να διαφημίσουν το τουριστικό προϊόν μας και τα θετικά αποτελέσματα από την προσφερόμενη παροχή του δήμου θα είναι πολλαπλάσια. Εκτός από τις μεμονωμένες συμμετοχές πολιτών, στο πρόγραμμα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν συλλογικά αιτήσεις, μέλη Συλλόγων και Τμημάτων φοιτητών, Κέντρων Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η.) του δήμου, σπουδαστές Ι.Ε.Κ., μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Δουραχάνης κ.α). Ο 3ος κύκλος του προγράμματος άνοιξε στις 14 Δεκεμβρίου 2019 και συνεχίζεται με σημαντικές θεματικές περιηγήσεις σε επιλεγμένα μνημεία, μουσεία και όμορφες τοποθεσίες στην περιοχή μας. Οι διαδρομές θα ανακοινώνονται κάθε δίμηνο.
 Το διάστημα Φεβρουαρίου-Μαρτίου, θα διεξαχθούν συνολικά δώδεκα ξεναγήσεις. Πληροφορίες και ενέργειες για συμμετοχή στο πρόγραμμα 
 Οι ξεναγήσεις θα διαρκούν 3-3:30 ώρες και η εκκίνηση των περιπάτων θα γίνεται από συγκεκριμένα σημεία ανάλογα με τη διαδρομή και με συνοδεία ξεναγού.
 Σε περίπτωση κακοκαιρίας, η ξενάγηση-περίπατος στους εξωτερικούς χώρους δε θα γίνεται.
 Οι δηλώσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται μέχρι και την Πέμπτη της τρέχουσας εβδομάδας πριν την κάθε διαδρομή.
 Οι ανοιχτές για το ευρύ κοινό ξεναγήσεις είναι αυτές που θα πραγματοποιηθούν στις 16 Φεβρουαρίου 2020 και τον Μάρτιο του 2020.
 Ανώτερος αριθμός συμμετοχής για κάθε ξενάγηση είναι 35 άτομα.
 Η κάθε αίτηση μπορεί να περιλαμβάνει έως δύο (2) άτομα.
  Οι αιτήσεις για συμμετοχή θα υποβάλλονται αυτοπροσώπως καθημερινά από Δευτέρα έως και Πέμπτη στο Γραφείο Τουριστικής Προβολής, Μουλαϊμίδη 10, Ιωάννινα.
  Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας
.  Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τηλεφωνικό αριθμό: 26510 37017