Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Παράσταση για παιδιά από το Paramana Puppet Theatre

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» μια παράσταση πειραματικού θεάτρου σκιών με το Paramana Puppet Theater. «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ» είναι ένα διαχρονικό παραμύθι για παιδιά 5-12 ετών με θέμα την πιο σπουδαία αξία όλων, την αγάπη. Η ιστορία μιλά για το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του, ο οποίος μόλις γύρισε από τον...
πόλεμο. Μέσα από τις περιπέτειες του νεαρού παιδιού, μαθαίνουμε πως η αγάπη όλα τα καταφέρνει. Είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικo παραμύθι  «Tsuki no Waguma», όπως εμφανίζεται στο βιβλίο της Clarissa Pinkola Estes “Women who run with the wolves”. Διάρκεια: 45 λεπτά Η παράσταση είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς το ParaMana χρησιμοποιεί τεχνικές και εξοπλισμό που δημιουργούν έναν κόσμο μαγικό και τόσο προσφιλή στην παιδική φαντασία:
  • Τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς
  • Μικροσκοπικές φιγούρες
  • Αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα
  • Αποκλειστικά ζωντανή αφήγηση
  • Hλεκτρονική μουσική επένδυση
Με το πέρας της παράστασης μικροί και μεγάλοι ξεν αγούνται στον κόσμο πίσω απ΄ την οθόνη και εντρυφούν στις λεπτές έννοιες του έργου με τη βοήθεια του ParaMana.