Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Παράσταση για παιδιά Paramana Puppet Theatre

«Το κορίτσι που ήθελε να αγγίξει το μισοφέγγαρο» 


Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» μια παράσταση πειραματικού θεάτρου σκιών με το Paramana Puppet Theater. «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΑΓΓΙΞΕΙ ΤΟ ΜΙΣΟΦΕΓΓΑΡΟ» είναι ένα διαχρονικό παραμύθι για παιδιά 5-12 ετών με θέμα την πιο σπουδαία αξία όλων, την αγάπη. Η ιστορία μιλά για το θάρρος και την αυτοθυσία ενός μικρού κοριτσιού που ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι για να σώσει την ψυχή του πατέρα του, ο οποίος μόλις γύρισε από τον...
πόλεμο. Μέσα από τις περιπέτειες του νεαρού παιδιού, μαθαίνουμε πως η αγάπη όλα τα καταφέρνει. Είναι βασισμένη στο γιαπωνέζικo παραμύθι  «Tsuki no Waguma», όπως εμφανίζεται στο βιβλίο της Clarissa Pinkola Estes “Women who run with the wolves”. Διάρκεια: 45 λεπτά Η παράσταση είναι μοναδική στην Ελλάδα, καθώς το ParaMana χρησιμοποιεί τεχνικές και εξοπλισμό που δημιουργούν έναν κόσμο μαγικό και τόσο προσφιλή στην παιδική φαντασία:
 Τρισδιάστατη απεικόνιση σκιάς
 Μικροσκοπικές φιγούρες
 Αυτοσχέδιο χειροκίνητο προτζέκτορα
 Αποκλειστικά ζωντανή αφήγηση
 Hλεκτρονική μουσική επένδυση
Με το πέρας της παράστασης μικροί και μεγάλοι ξεν αγούνται στον κόσμο πίσω απ΄ την οθόνη και εντρυφούν στις λεπτές έννοιες του έργου με τη βοήθεια του ParaMana.