Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2019

Γιορτινή ατμόσφαιρα με τα παραδοσιακά κάλαντα στο Δημαρχείο Ζίτσας

Γιορτινή η ατμόσφαιρα στο Δημαρχείο Ζίτσας, στην Ελεούσα, την παραμονή των Χριστουγέννων, καθώς «πλημμύρισε» με χαρούμενες παιδικές φωνές και χριστουγεννιάτικες μελωδίες...

Το Δημαρχείο επισκέφθηκε και η Βουλευτής Ιωαννίνων Ν.Δ. Μαρία Κεφάλα, η οποία αντάλλαξε ευχές για τις ημέρες των εορτών ενώ σε συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου Μιχάλη Πλιάκου παρουσία Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων ενημερώθηκε για ζητήματα που απασχολούν το Δήμο.
Τα κάλαντα έψαλλαν στο Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και υπαλλήλους του Δήμου η χορωδία του στρατοπέδου «Υπτγου Χαρ. Κατσιμήτρου» Περάματος, συνοδευόμενη από τη Λοχία Ευσταθία Αγορίτσα , καθώς και ομάδες παιδιών όλων των ηλικιών.
Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, τους προσέφερε γλυκά, όπως προστάζει το έθιμο των ημερών και αντάλλαξε ευχές μαζί τους για καλές γιορτές με υγεία και πρόοδο.
Τη Δευτέρα (23/12/2019) το «πνεύμα» των Χριστουγέννων μετέφεραν στο Δημαρχείο οι μαθητές της Γ’ τάξης του Λυκείου Ελεούσας. Ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας αντάλλαξε ευχές μαζί τους και το Δ/ντη του σχολείου Νίκο Παππά που τους συνόδευε, και τους ευχήθηκε καλή δύναμη, μιας και μπαίνουν στην τελική ευθεία πριν τις Πανελλαδικές εξετάσεις, προκειμένου να κάνουν πράξη τα όνειρά τους και να πετύχουν τους στόχους τους.

ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Με μουσική εκδήλωση, θεατρική παράσταση και βιωματικά εργαστήρια για μικρά παιδιά, συνεχίζονται οι εκδηλώσεις που οργανώνει ο Δήμος στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα καθημερινά τα απογεύματα έως την Κυριακή 05 Ιανουαρίου 2020. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

ΠΕΜΠΤΗ 26/12 και ώρα 17:30μ.μ
Εργαστήριο παρασκευής μπισκοτόσπιτων από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ
Το Κιθαριστικό Σύνολο Ροδοτοπίου θα μας ταξιδέψει μουσικά με μια 90λεπτη μουσική παράσταση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12 και ώρα 17:30μ.μ
Εργαστήρι παραδοσιακών τηγανιτών (σπάργανα) από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ
Θεατρική παράσταση «Ο εγωϊστής Γίγαντας» του Όσκαρ Ουάιλντ από τη θεατρική ομάδα του Δήμου Ζίτσας «ΕΠΙ ΣΚΗΝΗΣ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12 και ώρα 17:30μ.μ
Εργαστήριο παρασκευής Παραδοσιακής Βασιλόπιτας από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ
Κινηματογραφική προβολή για μικρούς και μεγάλους

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12 και ώρα 17:30μ.μ
Εργαστήριο παρασκευής για Κόλιντα (κουλουράκια) από το τμήμα ζαχαροπλαστικής του Δημόσιου ΙΕΚ