Τετάρτη, 4 Δεκεμβρίου 2019

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ-Να μετατραπεί το παλίο άσυλο ανιάτων,σε Κέντρο για τα παιδιά με Αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία( ΑμεΑ) η χθεσινή και από το πρωί ξεχειλίζαν οι δηλώσεις. Μήπως να τις συνοδεύσουμε και με πράξεις; Υπάρχει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αξιοποίηση του χώρου στο παλαιό άσυλο_ανιάτων ως ένα Κέντρο για το παιδί με αναπηρία, αλλά όχι μόνο. Βασική αρχή του σχεδιασμού είναι:
 ✔️η συνύπαρξη των παιδιών μεΑ και ...
τυπικής ανάπτυξης
 ✔️η μετατροπή ενός αφιλόξενου και εγκαταλειμμένου χώρου σε ασφαλές, φιλικό και καινοτόμο σύνολο υποδομών που θα φιλοξενεί τη λειτουργία δομών υποστήριξης, δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας παιδιών.
Η συγκεκριμένη πρόταση π/υ 3εκατ €, έχει τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργείου Εργασίας & Πρόνοιας(έχει αποτυπωθεί σε προγραμματική σύμβαση Υπουργείου - Δήμου & Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας Ηπείρου ) ενώ υπάρχουν ακόμη διασφαλισμένοι οι απαραίτητοι πόροι μέσω του ΕΣΠΑ. Μήπως σήμερα μακριά από τη δίνη και την ένταση της προεκλογικής περιόδου η νέα αρχή του Δήμος Ιωαννιτών a πρέπει να μεριμνήσει για την υλοποίηση αυτού του σχεδίου; Υπάρχει άραγε εναλλακτική πρόταση αξιοποίησης; Αν ναι, τότε ας παρουσιαστεί. Γιατί είναι ώρα_για_έργα και πράξεις και όχι για εμμονικές συμπεριφορές που μόνο ζημιά προκαλούν στο κοινωνικό σύνολο. Στις φωτογραφίες παρουσιάζεται η συγκεκριμένη πρόταση, η οποία - ας σημειωθεί - διαθέτει πλήρη τεχνική ωριμότητα.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΤΑΛΟΒΑΣ