Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2019

Επιστολή Προέδρου ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων

Επιστολή Προέδρου ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων μετά την συμπλήρωση πέντε ετών και τις εκλογές που διενεργούνται αυτή την ώρα στην ΠΕΔ με "αντιπάλους" τον Μιχάλη Πλιάκο και τον Νίκο Καλαντζή : Το 2015 αναλάβαμε την ευθύνη του Φορέα Διαχείρισης Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ιωαννίνων.
 Όλα αυτά τα χρόνια, έως το τέλος του 2019, λειτουργήσαμε με αρχές, με αξίες και διαφάνεια. Εργαστήκαμε....
με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και το καλό των Δημοτών μας.
 Όλο αυτό το διάστημα ότι καταφέραμε ήταν αποτέλεσμα του σωστού προγραμματισμού, της καλής οργάνωσης, της συλλογικής προσπάθειας, της σκληρής δουλειάς αλλά και της συνεργασίας της Διοίκησης με τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες.
Δεν διστάσαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, δεν υπολογίσαμε το πολιτικό κόστος, δεν κρύψαμε προβλήματα κάτω από το χαλί. Καταπιαστήκαμε με όλα, δρομολογώντας και υλοποιώντας βήμα-βήμα Προγραμματικές Συμβάσεις και δεσμεύσεις.
Πιστεύουμε ότι κάναμε το καλύτερο δυνατόν για την Ορθολογική Διαχείριση των Απορριμμάτων στο Νομό Ιωαννίνων για να νιώθουμε υπερήφανοι για το έργο που επιτελέσαμε.
 Συγκεκριμένα και ενδεικτικά αναφέρω : - Μειώσαμε τα τέλη το 2016 προκειμένου να βοηθήσουμε οικονομικά τους συμπολίτες μας, κάτι που έγινε και το 2019 ακολουθώντας επιπλέον μείωση στα τέλη. - Λύσαμε το πρόβλημα των ογκοδών αντικειμένων στο Νομό Ιωαννίνων με τη λειτουργία του θρυματιστή στο ΧΥΤΑ Ελληνικού.
- Είναι έτοιμη η μελέτη και έτοιμο να δημοπρατηθεί το έργο για «Εκμετάλλευση Βιοαερίου στο ΧΥΤΑ Ελληνικού» αποδίδοντας έτσι στους πολίτες οικονομικά οφέλη.
 - Λύσαμε το πρόβλημα των στραγγιδίων, με δημοπράτηση του έργου από την Περιφέρεια Ηπείρου, με τον αγωγό να είναι έτοιμος να λειτουργήσει μη έχοντας πλέον πρόβλημα υπερχείλισης του βιολογικού του ΧΥΤΑ Ελληνικού.
- Ως κύριοι του έργου συμβάλλαμε όσο μπορούσαμε, όλοι οι ΦοΔΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, στην υλοποίηση του Εργοστασίου των Απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι με την Περιφέρεια Ηπείρου να έχει φυσικά τον πρωτεύοντα ρόλο ως Φορέας Υλοποίησης. - Εξορθολογήσαμε τη Διαχείριση των απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Ελληνικού. Προσωπικά αποχωρώντας από τη θέση του Προέδρου του ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων μετά από 5 (πέντε) χρόνια, αισθάνομαι υποχρέωση να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, τους εργαζόμενους και τις υπηρεσίες, την Περιφέρεια Ηπείρου που η συμβολή της ήταν καθοριστική για την εξέλιξη όλων των Έργων, τους Δήμους του Νομού Ιωαννίνων, για την αποδοτική, εξαιρετική και δημιουργική συνεργασία μας. Να ευχαριστήσω την παράταξή μου που με πρότεινε ως Πρόεδρο στο ΦοΔΣΑ Νομού Ιωαννίνων. Οφείλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους τους συμπολίτες, τις τοπικές αρχές, τους φορείς που βοήθησαν όσο μπορούσανε στο έργο μας.
 Ευχαριστώ τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την καλή συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια που είχαμε και την στήριξη που παρείχαν στο έργο μας. Θα ήθελα να ευχηθώ στο νέο Πρόεδρο και στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο που αναλαμβάνουν τις επόμενες ημέρες καλή θητεία και καλή δύναμη στο έργο τους, όντας βέβαιος ότι υπάρχει μια σοβαρή δουλειά που έγινε μέχρι σήμερα και θα συνεχιστεί για το καλό του Νομού Ιωαννίνων, της Περιφέρειας Ηπείρου και των συμπολιτών μας. φωτο αρχειο.