Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Μ. Τζούφη: η κυβέρνηση περιορίζει τη δημοκρατία και τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας άσκησε η αναπλ. τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη...
για τη χθεσινή επέμβαση της αστυνομίας και τον εγκλωβισμό φοιτητών στην ΑΣΟΕΕ. «Οι χθεσινές εικόνες είναι εικόνες ντροπής· η κυβέρνηση προσπαθεί διαρκώς να ....συκοφαντήσει τα ελληνικά πανεπιστήμια και αντιμετωπίζει τη νεολαία ως εσωτερικό εχθρό». Στο ίδιο μήκος κύματος ανέφερε πως «οι πανεπιστημιακές αρχές και η φοιτητική κοινότητα είναι αυτές που πρέπει να λύνουν τα πραγματικά προβλήματα, με ανοιχτό διάλογο και όχι με καταστολή».
 Παράλληλα κάλεσε την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να δηλώσει τη συμπαράστασή της στους φοιτητές που βρέθηκαν υπό καθεστώς αποκλεισμού, χημικών και διώξεων. Στη συνέχεια επεσήμανε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μερίμνησε για τη διαρκή αύξηση των δαπανών για τα πανεπιστήμια, προχώρησε σε 1.700 προσλήψεις μελών ΔΕΠ, έπειτα από δέκα χρόνια υποστελέχωσης των ιδρυμάτων, καθώς και 5.200 νέων ερευνητών. Στο πλαίσιο αυτό κάλεσε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη σχεδιαζόμενη μείωση της χρηματοδότησης κατά 200 εκατ. ευρω.