Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ «Το ταξίδι της Αντιγόνης» στο Πνευματικό Κέντρο

Η θεατρική παράσταση «Το ταξίδι της Αντιγόνης», σε παραγωγή της θεατρικής σκηνής ΣΥΝΘΕΣΗ, μετά την πρεμιέρα της στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης τον Σεπτέμβριο, έρχεται στην σκηνή του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών. Την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου για δύο παραστάσεις, απογευματινή στις 7:00 μμ και βραδινή στις 9:00 μμ.
 Η Αντιγόνη ταξιδεύει.. από την αρχαιότητα στο σήμερα και από την Ελλάδα μέχρι....
την Ευρώπη και όλο τον κόσμο. Η ηρωίδα του Σοφοκλή συναντά την εκδοχή της από τον Ζαν Ανουίγ. Μέσα από την διαδικασία της «πρόβας» που εξελίσσεται στη σκηνή αναλύονται δραματουργικά τα δύο κείμενα, εντοπίζονται οι διαφορές και οι ομοιότητες τους στη δομή, την πλοκή και το ύφος. Το δρώμενο λειτουργεί άλλοτε σαν σπουδή και άλλοτε σαν συγκριτική μελέτη ανάμεσα στην αρχαία τραγωδία και το αστικό δράμα. Η Αντιγόνη ταξιδεύει από το χαρτί στη σκηνή.
  Παρουσιάζονται αποσπάσματα και σκηνές από τις δύο Αντιγόνες, με την συμμετοχή 27 ηθοποιών και τον σκηνοθέτη Γιώργο Νάκο, να παρεμβαίνει για να επεξηγήσει και να κατευθύνει την «πρόβα» έτσι ώστε να ο θεατής προσεγγίσει το θέατρο υπό νέο πρίσμα. Να καταλάβει ότι η δημιουργική διαδικασία προσφέρεται για να μάθει, να αντιληφθεί και να «διαβάσει» ανάμεσα από τις γραμμές. Να βιώσει εν τέλει ολόκληρη την θεατρική διαδικασία.
 Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 28 Σεπτεμβρίου 2019 στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων στο πλαίσιο των εορτασμών του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τις "Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς". ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών, Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2019 Απογευματινή παράσταση στις 19:00 Βραδινή παράσταση στις 21:00 Είσοδος: 7,00€ Προπώληση – Μειωμένο: 5,00€ Σημεία προπώλησης: Βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» - Πυρσινέλλα 11 Ξενοδοχείο «Πολιτεία» - Ανεξαρτησίας 109.