Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών Ιωαννίνων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 26/11 η Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου Νηπιαγωγών Ιωαννίνων και αποφασίσε τα εξής:
● Διοργάνωση πανφοιτητικής πορείας στο κέντρο των Ιωαννίνων στις 6/12! Στέλνουμε μήνυμα στην Κυβέρνηση της ΝΔ να μην τολμήσει να φέρει στη βουλή το νέο νόμο-πλαίσιο που διατηρεί την υποχρηματοδότηση στις σχολές μας, βάζει δίδακτρα στα μεταπτυχιακά και διαγράφει φοιτητές! Η καταστολή.....
των αγώνων μας για σύγχρονες δωρεάν σπουδές δε θα περάσει, υπερασπιζόμαστε το άσυλο μέσα από την οργάνωση ακόμα πιο μαζικών ακόμα πιο μαχητικών αγώνων! ● Κάλεσμα προς όλους τους φοιτητικούς συλλόγους των Ιωαννίνων για αποφάσεις συμμετοχής στην φοιτητικη πορεία καθώς και διοργάνωση συνάντησης Φοιτητικών Συλλόγων και Φοιτητών στις 3/12, στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων προκειμένου να συντονίσουμε τον αγώνα μας και να οργανώσουμε το φοιτητικό συλλαλητήριο!
Η δύναμή μας βρίσκεται στο συντονισμό του αγώνα μας, κόντρα στην καταστολή και τα επιχειρηματικά συμφέροντα, στην πάλη για ταις δικες μας ανάγκες! ● Κινητοποίηση στη διοίκηση του τμήματος και στην Πρυτανεία για τα προβλήματα της σχολής (π.χ. όριο δήλωσης μαθημάτων) Η μεγάλη συμμετοχή φοιτητών στις γενικές συνελεύσεις, στα φοιτητικά συλλαλητήρια, στο συντονισμό των συλλόγων πανελλαδικά και σε κάθε πόλη παίρνει συνέχεια και βάζει στο επίκεντρο την πολιτική της Κυβέρνησης της ΝΔ στα πανεπιστήμια που, στο δρόμο που της έστρωσε η προηγούμενη Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, εντείνει την καταστολή των αγώνων μας, ενισχύει την εμπορευματοποίηση των σπουδών μας και προσθέτει νέα εμπόδια στην προσπάθειά μας να σπουδάσουμε ολοκληρωμένα.
Το νομοσχέδιο που ετοιμάζουν όχι μόνο δεν λύνει κανένα από τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όπως η χρόνια υποχρηματοδότηση, η υποβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας και τα των πτυχίων μας αλλά προσθέτει νέα εμπόδια στις σπουδές μας! Ήδη με την απόρριψη των μισών αιτήσεων για μεταγραφή η Κυβέρνηση βάζει σε κίνδυνο το δικαίωμα χιλιάδων φοιτητών να σπουδάσουν! Στην προσπάθεια της Κυβέρνησης της ΝΔ και των παρατρεχάμενών της στις σχολές να παρουσιάσουν τους αγώνες μας ως έργο ‘’μειοψηφιών’’ απαντάμε με μαζική συμμετοχή στη συλλογική διεκδίκηση!
 Έτσι υπερασπιζόμαστε το άσυλο και το δικαίωμά μας να οργανώνουμε τις διεκδικήσεις μας! Απαιτούμε να πάρει απόφαση η Σύγκλητος και κάθε Τμήμα ενάντια στην κατάργηση του ασύλου! Στις 6/12 οι φοιτητές των Ιωαννίνων ενώνουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες φοιτητές που κινητοποιούνται σε ολη τη Ελλαδα και στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σχέδια των Κυβερνήσεων και της ΕΕ δε θα περάσουν, θα μείνουν στα χαρτιά! Να μην τολμήσει η Κυβέρνηση να καταθέσει το νέο νόμο-πλαίσιο στη βουλή!