Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019

Ο Μ.Κάτσης φέρνει την Υπουργό Παιδείας Ν. Κεραμέως στη Βουλή για την αναστολή λειτουργίας Τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα

Επίκαιρη ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας κα. Νίκη Κεραμέως κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης αναφορικά με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας ότι θα αναστείλει τη λειτουργία του νεοϊδρυθέντος τμήματος Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα μαζί με άλλα 36 σε όλη τη χώρα. Η .....
επίκαιρη ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στην Βουλή με την αυτοπρόσωπη παρουσία της ερωτώμενης Υπουργού Παιδείας και του ερωτώντος βουλευτή. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης αναφορικά με την κατάθεση επίκαιρης ερώτησης σημειώνει: « Καλώ στη Βουλή την Υπουργό να έρθει να εξηγήσει στο Θεσπρωτικό λαό για ποιο λόγο αφήνει τη Θεσπρωτία το μοναδικό νομό της Ηπείρου εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης μετά από 25 χρόνια και μάλιστα χωρίς να διαβουλευτεί με κανέναν με τη λογική του «αποφασίζουμε και διατάζουμε». Ζητάμε να μας εξηγήσει το σχέδιο της κυβέρνησης για την εκπαίδευση στον νομό μας. Κατήργησε το διετές τμήμα Ιχθυοκομίας που θα λειτουργούσε από του χρόνου και τώρα θέλει να καταργήσει και το τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας, προς όφελος των ιδιωτικών κολλεγίων.
Η Νέα Δημοκρατία πιάνει το νήμα από εκεί που το άφησε η κυβέρνηση Σαμαρά με το «σχέδιο Αθήνα» κλείνοντας 2 τμήματα στην Ηγουμενίτσα.
 Η απόφαση του Υπουργείου να γκρεμίσει ότι με κόπο χτίσαμε τα τελευταία χρόνια μαζί με τις ομόφωνες αποφάσεις των Ιδρυμάτων, είναι κατάφορα άδικη και έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία όπως φάνηκε και από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που ζήτησε ομόφωνα την λειτουργία του τμήματος και την άρση αυτής της απόφασης. Ζητάμε το αυτονόητο, τη συμμετοχή του νομού Θεσπρωτίας στο νέο Πανεπιστήμιο Ηπείρου. Αναμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις»