Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

Τα Γιάννενα στους δημοφιλέστερους προορισμούς

H βρετανική, η γερμανική και η γαλλική ήταν οι τρεις κορυφαίες αγορές ταξιδιωτικών κρατήσεων για τα ελληνικά ξενοδοχεία τον Οκτώβριο του 2019, σύμφωνα με στοιχεία από το Στατιστικό Δελτίο του ΣΕΤΕ σε συνεργασία με την Trivago.Στην τέταρτη θέση βρέθηκε η αγορά του Ισραήλ για πρώτη φορά το 2019, ενώ στην πέμπτη θέση υποχώρησε η αγορά της Ιταλίας.Σε σύγκριση με τον Oκτώβριο του 2018, το Ην. Βασίλειο, κέρδισε την...
πρώτη θέση στο top-5 των χωρών ενώ βελτίωση της θέσης του κατέγραψε το Ισραήλ. Αν και υπάρχει διαρκής εναλλαγή μεταξύ των τριών αγορών, η γερμανική και η βρετανική αγορά είναι συνολικά ισχυρότερες από την ιταλική και περίπου ισόβαθμες μεταξύ τους.
Στην πρώτη θέση των προορισμών του top-10 της ελληνικής αγοράς βρέθηκε η Αθήνα, στη δεύτερη θέση η Θεσσαλονίκη και στην τρίτη θέση ανέβηκε το Ναύπλιο σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο του 2019. Στην τέταρτη θέση επανεμφανίζονται τα Ιωάννινα, στην πέμπτη θέση ο Βόλος και στην έκτη θέση το Λουτράκι. Στην έβδομη θέση εισέρχεται για πρώτη φορά το 2019 η Καστοριά. Τη δεκάδα συμπληρώνουν τα Χανιά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.Η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Ναύπλιο και τα Ιωάννινα παρέμειναν σταθερά στις πρώτες θέσεις προορισμών στην ελληνική αγορά σε σύγκριση με το 2018. Επιδείνωση κατέγραψαν το Λουτράκι, τα Χανιά, το Ηράκλειο, η χώρα της Τήνου και η πόλη της Ρόδου. Αντίθετα βελτίωση κατέγραψαν ο Βόλος, η Καστοριά, η Καλαμπάκα και η Πορταριά.