Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Διοργάνωση της 1ης Διακρατικής συνάντησης του προγράμματος ERASMUS+

Το Γυμνάσιο Περάματος διοργάνωσε την 1η Διακρατική συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ “Living beside the water” (Ζώντας δίπλα στο νερό), από 11 έως 17 Νοεμβρίου 2019. Την....
εκδήλωση «Επίσημο καλωσόρισμα» τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν ομιλίες ο Δήμαρχος Ιωαννιτών Μωυσής Ελισάφ και ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου Κωνσταντίνος Καμπουράκης. Στα πλαίσια των εργασιών της Συνάντησης έγινε παρουσίαση του Σχολείου, της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής μας με την προβολή σχετικού βίντεο και πραγματοποιήθηκαν όλα τα προγραμματισμένα εργαστήρια και εκδηλώσεις.
 Επίσης πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση των φιλοξενούμενων Ευρωπαίων καθηγητών και μαθητών στην πόλη μας και σε άλλους χώρους της περιοχής μας, που σχετίζονται με το νερό, όπως η λίμνη Παμβώτιδα και το νησί της, το Κάστρο της πόλης μας, το Σπήλαιο Περάματος, ο Υδροηλεκτρικός Σταθμός Πηγών Αώου και το φαράγγι του Βίκου.
 Η συνάντηση στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία. Σ’ αυτή έλαβαν μέρος καθηγητές και μαθητές από έξι Ευρωπαϊκά σχολεία από τη Ελλάδα, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Λιθουανία, την Πορτογαλία και την Τσέχικη Δημοκρατία.