Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Εκδήλωση της ΕΛΣΗ με τίτλο 'Τα είκοσι χρόνια της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου'

Σας γνωρίζουμε ότι συμπληρώνονται εφέτος είκοσι χρόνια από την ίδρυση της Εταιρίας Λογοτεχνών και Συγγραφέων Ηπείρου, το έτος 1999. Με την ευκαιρία αυτή η Εταιρία μας οργανώνει επετειακή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2019, και ώρα 19:30, στην αίθουσα ‘Δημήτρης Χατζής’ (παλαιά δημοτικά σφαγεία) του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου...

Ιωαννιτών. Κατά την εκδήλωση αυτή, μετά τις σύντομες καθιερωμένες προσφωνήσεις, θα μιλήσουν:
Ο Νίκος Υφαντής, φιλόλογος – συγγραφέας, πρώην Πρόεδρος της Εταιρίας μας και σήμερα Πρόεδρος του Ιδρύματος Βορειοηπειρωτικών Ερευνών, με θέμα: ‘Νίκος Τέντας, ο λόγιος και ο άνθρωπος’.
Ο Μιχάλης Αράπογλου, αρχιτέκτονας – δρ ανθρωπογεωγραφίας, συγγραφέας – ποιητής, Αντιπρόεδρος της Εταιρίας μας, με θέμα: ‘Σύντομη ιστορική αναφορά στην Εταιρία Λογοτεχνών & Συγγραφέων Ηπείρου’.
Ο Χάρης Λεοντάρης, φιλόλογος – συγγραφέας, Γενικός Γραμματέας της Εταιρίας, με θέμα: ‘Ηπειρωτικά Γράμματα και Εθνική Αντίσταση’. Την εκδήλωση συντονίζει ο φιλόλογος – συγγραφέας και Ταμίας της Εταιρίας, Σπύρος Εργολάβος.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα διανεμηθεί δωρεάν ο 16 ος τόμος του Περιοδικού ‘Ηπειρωτικά Γράμματα’, που εκδίδει η Εταιρία, στην έκδοση του οποίου ηθικός και οικονομικός αρωγός, από την πρώτη στιγμή, είναι η Περιφέρεια Ηπείρου. Καλούμε τους συμπολίτες μας να παραβρεθούν στην εκδήλωση, κατά την οποία θα τους δοθεί η ευκαιρία να γνωρίσουν την εικοσάχρονη δράση της Εταιρίας μας και την προσφορά της στην πνευματική και πολιτιστική ανάπτυξη της Ηπείρου.