Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

ΗΠΕΙΡΟΣ- Μήνυμα του Περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα της Περιφερειακής Εκπαίδευσης ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς "Ξεκινάει σήμερα η νέα σχολική χρονιά και η έναρξή της αποτελεί αφετηρία νέων στόχων, νέας προσπάθειας, νέων προσδοκιών και ελπίδας. Στην προσπάθεια αυτή κανείς δεν θα είναι μόνος. Η συνεργασία των στελεχών της εκπαίδευσης, του διδακτικού προσωπικού, των γονέων, της εκκλησίας, καθώς....
και της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι δεδομένη και απαραίτητη για τη βελτίωση των συνθηκών στη σχολική κοινότητα. Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες Η σχολική κοινότητα σας υποδέχεται και σας υπόσχεται πως θα πράξει ό,τι είναι δυνατόν για να ξεδιπλώσετε τις ικανότητες και τα χαρίσματά σας. Γι αυτό θα πρέπει να αξιοποιείτε κάθε ευκαιρία που σας παρέχεται για μάθηση. Προσπαθήστε κάθε μέρα να γίνεστε καλύτεροι και αυτό θα το πετύχετε όταν είστε υπεύθυνοι, όταν σέβεστε τον εαυτό σας και όταν απαιτείτε και από τους άλλους να σας σέβονται. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στους μαθητές και στις μαθήτριες της Α΄ τάξης θα ήθελα να επισημάνω πως ένας νέος κύκλος ξεκινά σήμερα για εσάς. Πάντα η Α΄ τάξη είναι μια τάξη σταθμός, με νέες συνθήκες και απαιτήσεις.
Με τη συνεργασία όμως όλων η προσαρμογή σας θα είναι εύκολη και γρήγορη και η σχολική χρονιά θα αποβεί ιδιαίτερα γόνιμη και δημιουργική. Αγαπητοί συνάδελφοι, συναδέλφισσες Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη διαρκή και ακούραστη προσπάθειά σας και για την ουσιαστική συμβολή σας στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων μας. Η διδακτική πράξη, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, είναι κάτι περισσότερο από το να μεταβιβάζεις γνώσεις και να αποστηθίζεις δεδομένα. Είναι να εμπνέεις τους μαθητές για να φτάνουν στην κατανόηση και στη σύνθεση, να έχουν οράματα και να παλεύουν γι αυτά.
Είμαι βέβαιος ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε με κάθε πρόσφορο τρόπο τους μαθητές και τις μαθήτριές σας και να συμβάλετε καθοριστικά στη διαμόρφωση των αυριανών δημοκρατικών πολιτών. Σας εμπιστευόμαστε ό.τι πολυτιμότερο έχει η χώρα μας, τη νέα γενιά. Σας τιμούμε, όπως τιμούμε κάθε δάσκαλο που ασκεί με σεβασμό και υπευθυνότητα το λειτούργημά του. Αγαπητοί γονείς
 Ως Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Ηπείρου σας διαβεβαιώνω ότι η Υπηρεσία μας θα είναι και πάλι αρωγός σε όλες τις προσπάθειες και τις ανάγκες των εκπαιδευτικών και των μαθητών. Συνεργαζόμενοι με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, με τους Διευθυντές των Σχολικών Μονάδων, τους εκπαιδευτικούς και τους Συλλόγους γονέων θα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα παρουσιαστούν και να διασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για την ομαλή εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Στόχος μας, το σύγχρονο σχολείο, ανταποκρινόμενο στις επιταγές της εποχής, να προσφέρει τα εχέγγυα εκείνα που είναι απαραίτητα για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητας των μαθητών.
Για το σκοπό αυτό οφείλουμε όλοι μας να συστρατευτούμε και να συνδιαμορφώσουμε τις συνθήκες εκείνες που θα μας εξασφαλίσουν τα καλύτερα δυνατά δημόσια σχολεία. Κλείνοντας και με την προσδοκία ότι το νέο σχολικό έτος θα κυλήσει απρόσκοπτα για όλους μας, εύχομαι καλή σχολική χρονιά, με υγεία, επιτυχίες και διαρκή πρόοδο". .