Παρασκευή, 6 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοίνωση της «ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ στα ΓΙΑΝΝΕΝΑ»

«Θέλει ο Γιάννης να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!» Κάπως έτσι και η απελθούσα Δημοτική αρχή δεν κρατήθηκε για να δείξει καλή διαγωγή στο δόγμα «νόμος και τάξη» της κυβέρνησης της ΝΔ. Οι δημοκρατικές ευαισθησίες πήγαν στον κάλαθο των αχρήστων και με ένα ξερό «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» θέλουν να απαγορεύσουν τις φεστιβαλικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ στο πάρκο Λιθαρίτσια και το φεστιβαλ «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ» της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση στο θεατράκι ....
της Σκάλας. Η απόφαση για την απαγόρευση πάρθηκε από την Επιτροπή (άκουσον - άκουσον) της ποιότητας ζωής του Δήμου. Κατά την άποψή της απελθούσας δημοτικής αρχής οι εκδηλώσεις αυτές βλάπτουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της πόλης. Η υποκρισία και η κουτοπονηριά σε όλο της το μεγαλείο… Το κόψιμο δένδρων, το πετσόκομμα πλατειών και πάρκων για να αυξήσουν τα τραπεζοκαθίσματα, η κυριαρχία παντού τραπεζοκαθισμάτων από τους επιχειρηματίες εστίασης και το στρίμωγμα των πεζών σε μια μικρή διάβαση, η καθημερινή ηχορύπανση μέχρι αργά τις πρωινές ώρες από τα μπαράκια στο παραλίμνιο και τις ταράτσες κεντρικών Ξενοδοχείων της Πόλης, βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατά την απελθούσα δημοτική αρχή. Ενώ εκείνοι που αγωνίζονται για την προστασία και αναβάθμιση των ελεύθερων χώρων βλάπτουν την ποιότητα ζωής.
Η μνημονιακή πειθαρχία σε μισθούς πείνας, σε πεντάμηνη και οκτάμηνη εκ περιτροπής εργασία, η απληρωσιά που κυριαρχεί σε πολλούς χώρους εργασίας, η ανεργία που συνεχίζει να είναι βραχνάς για την νεολαία, φαίνεται ότι βελτιώνουν την ποιότητα ζωής κατά τη δημοτική αρχή και γι’ αυτό πέντε χρόνια τώρα δεν έβγαλαν μιλιά για τα ζητήματα αυτά, ενώ εκείνοι που αγωνίζονται για αξιοπρεπείς μισθούς, για εργατικά δικαιώματα βλάπτουν την ποιότητα ζωής και πρέπει να φιμωθούν και να διωχθούν.
Το χάρισμα των προστίμων εκατομμυρίων ευρώ στις βιομηχανίες εμφιάλωσης βελτιώνει την ποιότητα ζωής και είναι για το καλό μας, ενώ εκείνοι που αγωνίζονται ώστε ο υπόγειος πλούτος της περιοχής μας να έλθει στα χέρια των εργαζομένων και όχι να είναι αντικείμενο εκμετάλλευσης λίγων οικογενειών βλάπτει την ποιότητα ζωής και όσοι αγωνίζονται για αυτά πρέπει να φιμωθούν. Στην ουσία είναι μια από τις πράξεις αυταρχισμού του δόγματος «νόμος και τάξη» που θα δούμε να εφαρμόζεται απέναντι στους εργαζόμενους και την νεολαία που δεν πειθαρχεί στα αφεντικά, δεν πειθαρχεί στα μνημόνια των τραπεζιτών και βιομηχάνων που αντιστέκεται και απαιτεί να ζήσει αξιοπρεπώς στον τόπο της.
 Όμως και η νέα δημοτική αρχή κρατά ένοχη σιωπή απέναντι στην πρόκληση της απαγόρευσης των φεστιβάλ νεολαίας. Φαίνεται να είναι σύμφωνη με το δόγμα νόμος και τάξη. Άλλωστε ο εναγκαλισμός της με την πιο συντηρητική πτέρυγα στο Δημοτικό Συμβούλιο δυστυχώς αυτό επιβεβαιώνει. Είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι και η νεολαία μας δεν θα σκύψουν το κεφάλι στις απαγορεύσεις και θα επιβάλλουν το δίκιο τους με την ενότητα και τον αγώνα τους.