Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2019

Οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Άρτας- Ιωαννίνων δίνουν ραντεβού στη Μεσούντα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος της Άρτας απευθύνει το 31o Φθινοπωρινό προσκλητήριο της Περιφέρειάς μας , για να συναντηθούμε στη Μεσούντα Άρτας του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων, κάτω από τον επιβλητικό ορεινό όγκο του Κοκκινόλακου ανάμεσα σε δέντρα και γάργαρα νερά, το Σαββατοκύριακο 14-15 Σεπτεμβρίου 2019.
 Η Συνάντηση....
μας αυτή, όπως οι προηγούμενες και οι μέλλουσες, ελπίζουμε να συντελέσει στην σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των ορειβατών των Συλλόγων, να αποτελέσει ένα "βήμα" για να επισημάνουμε τα θέματα που αφορούν τον χώρο μας και να προαγάγει πρωτοβουλίες πάνω στην ορειβασία, τη διατήρηση των μονοπατιών και του ορεινού πλούτου. Το πρόγραμμα του ορειβατικού σκέλους της Συνάντησης, διαμορφώθηκε με γνώμονα την ευχάριστη συμμετοχή σε όλες τις εκδηλώσεις των φίλων ορειβατών, λαμβάνοντας υπόψη τις διαφορετικές δυνατότητες και τις διάφορες απόψεις περί της απόλαυσης που αισθάνεται καθένας κατά την ορειβασία.
 Πρόγραμμα εκδήλωσης Σάββατο 14 / 09 17:00 Άφιξη - Δήλωση σωματείων στη γραμματεία - Τακτοποίηση στους χώρους κατασκήνωσης 19:30 Χαιρετισμοί 20:00 Ομιλία από τον Αγγ. Χριστοδουλάκη με θέμα τις ανεμογεννήτριες 20:30 Προβολή ντοκιμαντέρ 21:30 Συνάντηση προέδρων των συλλόγων * Στο χώρο κατασκήνωσης υπάρχουν τουαλέτες καθώς και τρεχούμενο νερό.
Θα υπάρχει δυνατότητα διανυκτέρευσης περιορισμένου αριθμού ατόμων μέσα σε κτίριο (15). Για όποιον ενδιαφέρεται να μείνει σε ξενώνα θα βρει στο Αθαμάνιο και το Βουργαρέλι. * Η γραμματεία θα λειτουργήσει στο κτίριο του πολιτιστικού συλλόγου Μεσούντας “ο Έλατος”. Κυριακή 15 / 09 Πεζοπορία – Ορειβασία Διαδρομές: Μεσούντα - Φαράγγι Φάγγου Μία εύκολη πεζοπορική διαδρομή στην οποία όμως υπάρχει και μια δόση περιπέτειας. Κινούμαστε παράλληλα με τον Αχελώο σε πολύ καλό μονοπάτι και καταλήγουμε στο φαράγγι του Φάγγου εκεί που υπάρχει το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη. Στην επιστροφή όποιος θέλει μπορεί να βουτήξει στα νερά του Αχελώου σε μία από τις παραλίες που σχηματίζονται. Βαθμός δυσκολίας 1 Ώρες πορείας 5 Αναχώρηση 7:30 Μεσούντα - Τσούμα - Μεσούντα Κυκλική διαδρομή η οποία θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε εκτός από τους δασωμένους πρόποδες του Κοκκινόλακου και τα υποαλπικά λιβάδια του.
Από το μνημείο του Άρη Βελουχιώτη αρχίζουμε και ανηφορίζουμε σε απότομο μονοπάτι το οποίο θα μας βγάλει στα υποαλπικά λιβάδια όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να θαυμάσουμε το Κάστρο, το Χατζή, τα Τζουμέρκα και άλλα βουνά της περιοχής. Από εκεί ανεβαίνουμε στην κορυφή Τσούμα και από τον χωματόδρομο γυρίζουμε στη Μεσούντα. Βαθμός δυσκολίας 2 Ώρες πορείας 8 Αναχώρηση 7:00 Μεσούντα - Κόκκινα Λιθάρια - Αγ. Παρασκευή - Μεσούντα Μία κυκλική πορεία που θα επιτρέψει σε όσους την ακολουθήσουν να θαυμάσουν το μεγαλείο και τις κρυμμένες ομορφιές του Κοκκινόλακου.
Η διαδρομή κινείται μαζί με τη δεύτερη ομάδα και φτάνοντας στην κορυφογραμμή κινείται προς τα Κόκκινα Λιθάρια και στη συνέχεια κατεβαίνει προς το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής για να καταλήξει στη Μεσούντα.
 Βαθμός δυσκολίας 3 Ώρες πορείας 10 Αναχώρηση 7:00 Τα μονοπάτια στα οποία θα κινηθούμε έχουν ανοιχτεί από το Ορειβατικό Τμήμα της ΕΥΔΑΠ. 18:00 Άφιξη τελευταίων ορειβατών - Λήξη εκδήλωσης Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα. Αναχώρηση: 14:00 από την έξοδο του πάρκινγκ της κεντρικής πλατείας.