Πέμπτη, 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΡΩΤΗΣΗ για την αντικατάσταση του Αρχιφύλακα του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης και Κλιτύων

Δεκατέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, την οποία συνυπογράφει ο π. υφυπουργός Εργασίας, Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ν. Πρέβεζας, Κώστας Μπάρκας, αναδεικνύονται για μια ακόμη φορά οι νομικές ακροβασίες και τα σαθρά επιχειρήματα, που παραβιάζουν ουσιαστικά...
τους νόμους, μέσω των οποίων η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει να τακτοποιεί κομματικά αρεστούς σε θέσεις της δημόσιας διοίκησης, για τις οποίες ο νόμος προβλέπει συγκεκριμένες διαδικασίες με αντικειμενικά και αδιάβλητα κριτήρια.
Για μια ακόμη φορά η ΝΔ αντιμετωπίζει τη δημόσια διοίκηση ως «λάφυρο», το οποίο πρέπει να μοιράσει στα δικά της παιδιά.
 Τελευταίο κρούσμα αυθαιρεσίας από την κυβέρνηση της ΝΔ είναι η παράτυπη και παράνομη αντικατάσταση του Αρχιφύλακα του Αρχαιολογικού Χώρου Ακρόπολης και Κλιτύων. Όπως επισημαίνεται στην ερώτηση, λίγες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η Υπουργός Πολιτισμού αποφάσισε την αντικατάσταση του αρχιφύλακα του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως και κλιτύων, με το πρόσχημα ότι «παραβιάζεται» ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας.
 Επειδή η κ. Υπουργός δεν μπορούσε να καταργήσει το νόμο με Υπουργική Απόφαση, επιχείρησε με ψευδή στοιχεία να δημιουργήσει τυπικό κώλυμα, ώστε να τοποθετήσει στη θέση του αρχιφύλακα του αρχαιολογικού χώρου Ακροπόλεως και κλιτύων κομματικά αρεστή υπάλληλο, παραβιάζοντας διά της πλαγίας οδού το νόμο 4608/2019 άρθρο 46, σύμφωνα με το οποίο ορίζεται επακριβώς η διαδικασία κρίσης για τις θέσεις των αρχιφυλάκων, με αντικειμενικά, αδιάβλητα και αξιοκρατικά κριτήρια.
 Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφει ο κ. Μπάρκας ερωτάται μεταξύ άλλων η αρμόδια υπουργός αν σκοπεύει να καταργήσει κάθε έννοια νομιμότητας και διαφάνειας στο Υπουργείο Πολιτισμού ή θα εφαρμόσει τη νομιμότητα, ως οφείλει, ώστε τις θέσεις ευθύνης στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού να τις καταλαμβάνουν άξιοι, υπάλληλοι για να επιτυγχάνεται το βέλτιστο αποτέλεσμα.