Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου 2019

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ- Κενά και ελλείψεις στα σχολεία

Η ΕΛΜΕ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει: Εντονοι οι προβληματισμοί όλων για τις μέχρι τώρα κινήσεις του Υπουργείου Παιδείας. Πολλά τα ερωτήματα • Δύο εβδομάδες μετά τον Αγιασμό υπάρχουν ακόμα κενά στα σχολεία; • Στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση πρόβλημα ....
ελλείψεων; • Θα πραγματοποιηθούν μόνιμοι διορισμοί; • Θα καλυφθούν άμεσα τα κενά; • Θα πραγματοποιηθούν διορισμοί στην Ειδική Αγωγή με βάση τον προϋπολογισμό του 2019; Όλα τα παραπάνω ερωτήματα προβληματίζουν καθημερινά πολλούς συναδέλφους και συναδέλφισσες, χωρίς όμως να βλέπουμε κάποιες κινήσεις πραγματοποίησης των παραπάνω από τη μεριά του Υπουργείου. Δεν μπορεί συνάδελφοι μετά από δύο εβδομάδες από την έναρξη των μαθημάτων να υπάρχουν 50 κενά περίπου στον Νομό μας και να περιμένουμε να καλυφθούν, καθώς σύμφωνα πάντα με το Υπουργείο, περιμένουν να «βρουν τις πραγματικές ανάγκες» για να προχωρήσουν σε προσλήψεις, ενώ υπάρχουν 33000 πιστώσεις για να γίνουν διορισμοί Αναπληρωτών συναδέλφων και θα μπορούσαν να καλυφθούν άμεσα τα παραπάνω κενά. Να υπενθυμίσουμε πως οι αναπληρωτές και ωρομίσθιοι πλέον αποτελούν περίπου το 1/5 του συνολικού εκπαιδευτικού δυναμικού
Και το σημαντικότερο συνάδελφοι είναι πως έχουμε από πέρσι τον «πρώτο Συνταξιούχο Αναπληρωτή». Δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Παρόλα αυτά οι μαθητές πολλών σχολείων ακόμα και σήμερα δεν έχουν μπει σε πλήρες πρόγραμμα. Βέβαια με πολλές «εφευρετικές τακτικές» όπως: δημιουργώντας μεγάλα σε αριθμό μαθητών τμήματα, τις συνδιδασκαλίες, τις δεύτερες ή και τρίτες αναθέσεις, προσπαθούν να καλύψουν κάποια κενά ώστε να μην φαίνεται τόσο έντονο το πρόβλημα και να «μην φωνάζει η κοινωνία».
 Ακόμη οι αποσπάσεις που περίμεναν πολλοί συνάδελφοι δεν πραγματοποιήθηκαν στο σύνολό τους και για άλλη μια χρονιά θα έχουμε συναδέλφους μακριά από τις οικογένειές τους, επιβαρύνοντας τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό.
 Ζητάμε λοιπόν να γίνουν άμεσα οι μόνιμοι διορισμοί στην Ειδική Αγωγή με βάση τον προϋπολογισμό του 2019, να γίνουν άμεσα μόνιμοι διορισμοί στην Γενική και Τεχνική Εκπαίδευση, να σταματήσει η υποχρηματοδότηση της Εκπαίδευσης, να πραγματοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για μεταθέσεις, αποσπάσεις, μετατάξεις να επανέρθει το ωράριο στα προ μνημονίου πλαίσια".