Παρασκευή, 2 Αυγούστου 2019

Αίτημα της Περιφέρειας προς Υπ. Υποδομών για ωρίμανση μελετών

Ο Περιφερειάρχης στη σημερινή του συνέντευξη αναφέρθηκε  και σε ζητήματα που αφορούν το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Παρά τα όσα λέγονταν, όπως είπε, διαπιστώνεται ότι στο Υπουργείο δεν υπάρχουν έτοιμες μελέτες προς δημοπράτηση. «Ζήτησα- συνέχισε- αν υπάρχουν μελέτες που χρειάζονται επικαιροποίηση, να μας τις παραδώσουν, ώστε να τις ωριμάσουμε εμείς. Δεν μπορεί να περιμένουμε 1,5-2 χρόνια, να...
κλείσουν τα προγράμματα και αυτοί οι δρόμοι να είναι σε εκκρεμότητα». Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει νέα συνάντηση με υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως εκκρεμεί και αίτημα συνάντησής του με τον Υπουργό Κων. Καραμανλή.

Επιτάχυνση έργων Πολιτισμού
Σε συνάντηση που είχε με τη νέα Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ζήτησε μεγαλύτερη ευελιξία στο ζήτημα των Προγραμματικών Συμβάσεων, ώστε να μην υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, που μετατρέπονται σε τροχοπέδη στην εκτέλεση των έργων που αναλαμβάνει η Περιφέρεια με την συνεπίβλεψη των Αρχαιολογικών υπηρεσιών.

  Και 3η ράμπα ΑμεΑ τοποθέτησε σε παραλία η Περιφέρεια
Η Περιφέρεια Ηπείρου, τοποθέτησε μια ακόμη ράμπα για ΑμεΑ σε παραλία της Ηπείρου. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, αυτή τοποθετήθηκε στα Σύβοτα είναι η 3 η , μετά από αυτές που είχε τοποθετήσει προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια σε Δρέπανο και Αμμουδιά, ενώ επίκειται και η τοποθέτηση μιας ακόμη, σύμφωνα με τις υποδείξεις ειδικών επιστημόνων. «Έχουμε υποχρέωση προς τους συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα, να αναλάβουμε και αυτό το έργο. Σιγά –σιγά αυτό θα το επεκτείνουμε σε όλες τις παραλίες της Ηπείρου», σημείωσε ο Περιφερειάρχης.