Παρασκευή, 23 Αυγούστου 2019

«Δασικό επίδομα» ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Πυροσβεστικών Υπαλλήλων

Αίτημα και επιστολή με την οποία ζητούν «Δασικό επίδομα" ως " Η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης του μεγάλου αγώνα τους», ζητά η Ομοσπονδία Ενώσεων Πυροσβεστικών Υπαλλήλων. Πιο συγκεκριμένα η επιστολή
αναφέρει:
 Κύριε Υπουργέ, όλοι οι Έλληνες πολίτες παρακολουθούν καθημερινά τις μεγάλες μάχες, τις σκληρές δοκιμασίες των συναδέλφων ....
μας σε όλη τη χώρα στα πύρινα μέτωπα, που συνεχώς απειλούν τις ζωές και τις περιουσίες των συμπολιτών μας.
Δίνουν όλοι τον μεγάλο αγώνα, με ατελείωτες ώρες εργασίας και υπερεργασίας, πιστοί στην αποστολή και το καθήκον τους.
Απουσιάζουν ημέρες από τις οικογένειές τους, ευρισκόμενοι σε πολλές περιπτώσεις στην άλλη άκρη της χώρας, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό.
 Πριν λίγες ημέρες, σε μία ειλικρινή θεωρούμε αποστροφή του λόγου σας, πριν και από την μεγάλη πυρκαγιά της Εύβοιας, αναγνωρίσατε ότι οι Έλληνες πυροσβέστες παραμένουν άυπνοι τον κρίσιμο αυτό μήνα, εξαίροντας το δύσκολο έργο τους.
Άλλωστε και τα επίσημα στατιστικά στοιχεία δείχνουν υπερδιπλασιασμό των δασικών πυρκαγιών που αντιμετωπίστηκαν μέχρι τις 16 Αυγούστου, φτάνοντας τον απίστευτο αριθμό των 8.270 πυρκαγιών από την αρχή του έτους.
 Θετική η αναγνώριση του έργου μας. Απαραίτητη η ηθική στήριξη της επίσημης πολιτείας στον τεράστιο αγώνα μας.Θεωρούμε όμως, ως ελάχιστη έμπρακτη στήριξη στην δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε καθημερινά, την προώθηση από μέρους σας του αιτήματος για χορήγηση δασικού επιδόματος στο πυροσβεστικό προσωπικό, που ανταπεξήλθε και καθημερινά παλεύει απέναντι στις αντιξοότητες της επικίνδυνης εργασίας του. Το πυροσβεστικό προσωπικό βρίσκεται σε γενική επιφυλακή από τις 13 Αυγούστου.
Εργάζεται ακατάπαυστα, ημέρες και νύχτες χωρίς υπερωριακή ή άλλη πρόσθετη αποζημίωση, μετακινείται εκατοντάδες χιλιόμετρα ανά την επικράτεια, επιβαρύνοντας τον προσωπικό και οικογενειακό του προϋπολογισμό. Η ελληνική πολιτεία οφείλει, ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης στο έργο του, να προχωρήσει στην χορήγηση δασικού επιδόματος σε όλο το προσωπικό, που για μια ακόμα φορά αποδεικνύει τον υψηλό επαγγελματισμό του.
 Αναμένουμε την έμπρακτη στήριξή σας! Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.