Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΝΤΑΣ- Συνέντευξη για όλα

Σε πρωινή ενημερωτική εκπομπή συμμετείχε σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία Χρήστος Μαντάς, ο οποίος στην εισαγωγική του τοποθέτηση είπε: «Σας μιλώ από τα Γιάννενα, ένα υπέροχο τόπο , ένα τόπο που γνωρίζει μια νέα περίοδο σημαντικής ανάπτυξης μετά την ολοκλήρωση ...
των μεγάλων οδικών αξόνων της Ιόνιας οδού αλλά και του αεροδρομίου Ιωαννίνων (που ολοκληρώθηκε μετά από 13 χρόνια). Είναι ένας τόπος που μπορεί να οικοδομηθεί μια νέα παραγωγική ανασυγκρότηση ιδιαίτερα στη μεταποίηση και στον αγροτοδιατροφικό τομέα, που είναι σημαντική η παραγωγή μας στα Γιάννενα κα στην Ήπειρο.» Καλούμενος να σχολιάσει τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διέλυσε τη μεσαία τάξη, ο Χ. Μαντάς σημείωσε: «Χθες από εδώ από την πλατεία Μαβίλη η Έφη Αχτσιόγλου απάντησε στο ερώτημα αυτό με συγκεκριμένα στοιχεία.
Την περίοδο 2010 με 2014 όπου έκλεισαν περίπου 200.000 επιχειρήσεις, και 800.000 άνθρωποι μετακύλησαν από την μεσαία τάξη στη φτωχοποίηση και έχασαν περίπου 5.500€ εισόδημα κατά μέσο όρο.
Εμείς πράγματι πιέσαμε την μεσαία τάξη με την φορολογία, αλλά βήμα βήμα υπάρχει μια συστηματική ανακούφιση το τελευταίο διάστημα. Το πρόγραμμα της ΝΔ κοστολογείται περίπου 4 με 5 δις. και ο κ. Μητσοτάκης πρέπει να μας πει από πού θα κόψει δαπάνες. Μήπως θα κόψει κάποια από τα κοινωνικά επιδόματα;» Σε ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών ο Χ. Μαντάς δήλωσε: «Από την εμπειρία που έχω στο νομό Ιωαννίνων και την επαφή μου με τον κόσμο, έχω την αίσθηση ότι έχουμε ήδη εδώ ανατρέψει το αποτέλεσμα.»
Τέλος σε ερώτημα για την αποχή ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε: «Η αποχή δεν είναι πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, είναι πρόβλημα για την δημοκρατία και τη λειτουργία της. Καλώ τους ψηφοφόρους να προσέλθουν στην κάλπη. Ιδιαίτερα τους νέους ανθρώπους μια και αυτοί θα πάρουν αύριο την χώρα στα χέρια τους. Και βεβαίως τους καλώ να στηρίξουν εκείνη την πολιτική δύναμη που σε πείσμα των καιρών και με απίστευτο πόλεμο από τα συστημικά ΜΜΕ, έβγαλε την χώρα από την κρίση, έλυσε με ένα τρόπο σύγχρονο υπέρ της συνανάπτυξης και της συνεργασίας των λαών της περιοχής το μακεδονικό και χαράζει πολιτικές που βοηθούν τη νέα γενιά.
Ένα μόνο στοιχείο θα πω: ότι μέσα στα χρόνια των μνημονίων διπλασιάστηκαν τα κονδύλια για την έρευνα και την καινοτομία».