Δευτέρα, 1 Ιουλίου 2019

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΑΡΔΑΜΑΝΗΣ- Επισκέψεις και επαφές

Στους Δήμους Κόνιτσας, Πωγωνίου και Ζαγορίου περιόδευσε στη διάρκεια του τριημέρου, αρχής γενομένης από την Παρασκευή, ο υποψήφιος βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Δαρδαμάνης. Στην ακριτική Κόνιτσα, το βράδυ της Παρασκευής, ο κ. Δαρδαμάνης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον απερχόμενο του Δημοτικού Συμβουλίο κ. Γιώργο Ρόμπολο, όπως επίσης με τον απερχόμενο Δήμαρχο κ. Ανδρέα ....
Παπασπύρου και άκουσε από τον αιρετό, τα προβλήματα της ακριτικής κωμόπολης και των χωριών που συναποτελούν τον «Καλλικρατικό» Δήμο.
Η ενίσχυση της τουριστικής επισκεψιμότητας και η συγκράτηση του πληθυσμού, μέσα από την αύξηση των προσφερόμενων θέσεων εργασίας από λειτουργούσες επιχειρήσεις ή από μονάδες και επιχειρήσεις που θα δημιουργηθούν στο εξής, ήταν το στοιχείο στο οποίο ταυτίστηκαν τα λεγόμενα του πρώην Δημάρχου και των κατοίκων της Κόνιτσας.
Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσαν να υπάρξουν «ειδικά αναπτυξιακά προγράμματα» για ευαίσθητες περιοχές, όπως η Κόνιτσα που βρίσκονται κοντά στην παραμεθόριο περιοχή ή ακόμα και σε επιμεθόριες ζώνες, ήταν κάτι που επισημάνθηκε από τον κ. Δαρδαμάνη. Το θέμα της ασφάλειας έθεσαν στον κ. Δαρδαμάνη πολλοί ηλικιωμένοι που διαβιούν μόνιμα στα χωριά του Δήμου Κόνιτσας και σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή, η επόμενη κυβέρνηση οφείλει να δει τα ειδικά προβλήματα αυτών των περιοχών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ενίσχυσης των σωμάτων ασφαλείας, σε ανθρώπινους πόρους και υποδομές, όπως έχει δεσμευτεί να πράξει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο Δήμο Πωγωνίου το Σάββατο, ο κ. Δαρδαμάνης βρέθηκε στα «κεφαλοχώρια» της περιοχής, όπως το Δελβινάκι, το Κεφαλόβρυσο και το Καλπάκι αλλά και σε πολλά μικρότερα χωριά, όπου συνομίλησε με τους κατοίκους.
Τέλος, στο Δήμο Ζαγορίου την Κυριακή, ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ είχε μια εποικοδομητική συνάντηση με επιχειρηματίες του τουρισμού. Ο κ. Δαρδαμάνης δεσμεύτηκε να παράσχει μετά τις εκλογές, κάθε δυνατή βοήθεια στους επαγγελματίες του κλάδου, ώστε αφενός το Ζαγόρι να εξακολουθήσει να αποτελεί το «διαμάντι» του χειμερινού τουρισμού και αφετέρου, κυρίως, να συνεχιστεί η προσπάθεια το Ζαγόρι να καταστεί προορισμός τεσσάρων εποχών. Στο Τσεπέλοβο, ο κ. Δαρδαμάνης συναντήθηκε και με το νεοεκλεγέντα, Δήμαρχο Ζαγορίου κ. Γιώργο Σουκουβέλο.