Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2019

Ολα έτοιμα για το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του εμβληματικού πέτρινου κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού. Τοπικοί παραγωγοί, επιχειρήσεις και σύλλογοι ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και την ξεχωριστή γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας. Σημειώνεται ότι το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, θα έχει για θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, σε δήλωσή του καλεί όλο τον κόσμο να .....
επισκεφθεί το 3ο Συμπόσιο Γαστρονονίας Λάκκας Σουλίου. Συγκεκριμένα σημειώνει: “Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο 3ο Συμπόσιο γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί στις 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του πέτρινου και εμβληματικού κτιρίου του πρώην 1ου Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού. Έπειτα από τη σημαντική επιτυχία που γνώρισαν οι δύο προηγούμενες εκδηλώσεις, πιστοί στις δεσμεύσεις μας ότι το Συμπόσιο Γαστρονομίας θα γίνει θεσμός για τον Δήμο και την περιοχή μας, διοργανώνουμε και φέτος, σε συνεργασία με τον Περιβαλλοντικό – Πολιτιστικό Σύλλογο πρ. Δήμου Θεσπρωτικού, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και τη συμμετοχή Συλλόγων, φορέων, παραγωγών και επιχειρήσεων της περιοχής τους οποίους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για μία ακόμη φορά, το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας. Με ικανοποίηση και χαρά διαπιστώνουμε ότι χρόνο με το χρόνο το Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση και εδραιώνεται στη συνείδηση του κόσμου. Μέσα απ' αυτή τη συλλογική εκδήλωση θα προσπαθήσουμε φέτος να προβάλλουμε την εξαιρετικής ποιότητας 'λακκιώτικη' ελιά, που είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με τη Λάκκα Θεσπρωτικού, το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το συγκεκριμένο προϊόν, να θυμηθούμε παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και ξεχωριστές στιγμές και ιστορίες απ' όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία της ελιάς. Ακόμη δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε παραγωγό, στη μικρή ή μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας, και φυσικά στους συλλόγους και φορείς του τόπου μας, να προβληθούν και να αναδείξουν τα προϊόντα και τα παρασκευάσματά τους. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευθεί παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, να γνωρίσει τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας και φυσικά να διασκεδάσει”.