Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019

Στις 27 και 28 Ιουλίου το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, με θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι

Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι προετοιμασίες για το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου το οποίο θα διοργανωθεί το διήμερο 27 και 28 Ιουλίου στον αύλειο χώρο του εμβληματικού πέτρινου κτιρίου του πρώην Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού. Τοπικοί παραγωγοί, επιχειρήσεις και σύλλογοι ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα αλλά και την ξεχωριστή γαστρονομική κουλτούρα του...
τόπου μας. Το 3ο Συμπόσιο Γαστρονομίας Λάκκας Σουλίου, θα έχει για θέμα τη λακκιώτικη ελιά και το λάδι. Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, καλεί όλο τον κόσμο να επισκεφθεί το 3ο Συμπόσιο Γαστρονονίας Λάκκας Σουλίου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «μέσα αυτή τη συλλογική εκδήλωση θα προσπαθήσουμε φέτος να προβάλλουμε την εξαιρετικής ποιότητας λακκιώτικη ελιά, που είναι ένα προϊόν ταυτισμένο με τη Λάκκα Θεσπρωτικού,το ελαιόλαδο και τα παράγωγά του. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το συγκεκριμένο προϊόν, να θυμηθούμε παραδοσιακές γεύσεις, αλλά και ξεχωριστές στιγμές και ιστορίες από όλη την καλλιεργητική και παραγωγική διαδικασία της ελιάς. Ακόμη δίνουμε τη δυνατότητα στον κάθε παραγωγό, στη μικρή ή μεγάλη επιχείρηση της περιοχής μας, και φυσικά στους συλλόγους και φορείς του τόπου μας, να προβληθούν και να αναδείξουν τα προϊόντα και τα παρασκευάσματά τους. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να γευθεί παραδοσιακά εδέσματα με βάση την ελιά και το ελαιόλαδο, να γνωρίσει τη γαστρονομική κουλτούρα του τόπου μας και φυσικά να διασκεδάσει”. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Δήμος Ζηρού, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και ο Περιβαλλοντικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσπρωτικού.