Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019

Συνεδρίασε η Γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή»

Συνεδρίασε η Γραμματεία της παράταξης «Γιάννενα-Πολίτες για την Ανατροπή» με την συμμετοχή των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων στα γραφεία της χθες βράδυ, 20 Ιουνίου. Ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Λάζαρος Νάτσης παρουσίασε το νέο πολιτικό τοπίο που προέκυψε στο Δημοτικό Συμβούλιο ....
μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου, τον στρατηγικό σχεδιασμό της παράταξης εν όψει της νέας δημοτικής περιόδου και την τακτική που θα ακολουθηθεί εν όψει των διεργασιών που θα αρχίσουν για το συγκρότηση της νέας δημοτικής πλειοψηφίας. Στη διεξοδική συζήτηση που ακολούθησε, αποφασίστηκε η οργανωμένη παρουσία της παράταξης με την συγκρότηση ομάδων δουλειάς που εκτός των άλλων θα συνεπικουρούν το έργο των δύο εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων.
Ένα από τα βασικά ζητήματα που θα προωθήσει η παράταξη με τις δυνάμεις που διαθέτει είναι η υλοποίηση των νέων δυνατοτήτων που παρέχει η καθιέρωση της απλής Αναλογικής, που απαιτεί δημιουργικές συγκλίσεις και συνεργασίες με προοδευτικό πρόσημο στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Κομβικό σημείο το οποίο ήδη αντιστρατεύονται με τις πρώτες κινήσεις και δηλώσεις, ορισμένες παρατάξεις που επιζητούν την επιστροφή στο παλιό καθεστώς του δημαρχοκεντρικού μοντέλου. Σε συνέχεια των πρώτων εκτιμήσεων που έγιναν στην ολομέλεια της παράταξης μετά τις εκλογές, αποφασίστηκε σε επόμενη συνεδρίαση, η πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων.