Δευτέρα, 13 Μαΐου 2019

ΔΗΜΟΣ ΖΙΤΣΑΣ-Ομιλία Μιχάλη Πλιάκου στους ετεροδημότες της Αθήνας

Καθαρή εντολή στις εκλογές της 26ης Μαΐου για την ολοκλήρωση του πλούσιου έργου της Δημοτικής Αρχής που είναι σε εξέλιξη, ζήτησε ο Δήμαρχος Ζίτσας και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Πλιάκος, στην ομιλία του στους ετεροδημότες της Αθήνας. Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Ομοσπονδίας Αδελφοτήτων Πωγωνίου που αποδείχθηκε μικρή για να χωρέσει όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στην...
πρόσκληση του Δημάρχου Ζίτσας και εκ νέου υποψήφιου. Παρουσία υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης «Έντιμη Πολιτεία» ο κ. Πλιάκος έκανε σύντομο απολογισμό της τρέχουσας δημοτικής περιόδου και παρουσίασε το πρόγραμμα της παράταξής του για την επόμενη θητεία. «Είμαστε η Δημοτική Αρχή που τη διακρίνει η συνέπεια λόγων και πράξεων. Η Δημοτική Αρχή των ρεαλιστικών προτάσεων και της επίλυσης των προβλημάτων» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν τις εκλογές και ο απολογισμός του έργου μας, μας δίνει την ικανοποίηση ότι έχουμε καταφέρει να υλοποιήσουμε πολύ περισσότερα από όσα είχαμε υποσχεθεί. Από την αρχή της θητεία μας εκτελούνται έργα που ξεπερνούν τα 20 εκατ. Ευρώ, σε κάθε γωνιά του Δήμου και στις πέντε Δημοτικές Ενότητες, για όλους τους πολίτες. Έργα που αφορούν όλους τους τομείς (Υποδομές, Περιβάλλον, Αγροτική Ανάπτυξη, Κοινωνική πολιτική, Σχολικές και αθλητικές Υποδομές, Πολιτισμό, Τουρισμό ). Έργα που καθιστούν το Δήμο μας σύγχρονο, λειτουργικό και πρωτοπόρο και τους δημότες υπερήφανους που ζουν σ’ αυτόν. Δεν αρκούμαστε όμως μόνο σε όσα υλοποιήσαμε και υλοποιούμε. Έχουμε καταθέσει προτάσεις και περιμένουμε την έγκριση χρηματοδότησή τους για έργα συνολικού προϋπολογισμού 3εκατ. ευρώ, στα χρηματοδοτικά προγράμματα που είναι σε εξέλιξη και έτοιμες ώριμες μελέτες για μια σειρά έργων βασικών υποδομών συνολικού προϋπολογισμού που ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ για να τις υποβάλουμε μόλις τα αρμόδια Υπουργεία «ανοίξουν» τους άξονες στα αντίστοιχα χρηματοδοτικά προγράμματα». Ο Δήμαρχος Ζίτσας και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Πλιάκος σε άλλο σημείο της ομιλίας του, δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά ούτε και του σχεδίου και του προγραμματισμού για την επόμενη θητεία. Έστειλε σαφή μηνύματα προς τους επικριτές λέγοντας: «Σε όλους αυτούς εμείς απαντάμε με το έργο μας που είναι πραγματικό, μετρήσιμο και συγκρίσιμο. Προσηλωμένοι στους στόχους μας δημιουργούμε στο παρόν και σχεδιάζουμε και οραματιζόμαστε για το μέλλον. Για το λόγο αυτό, τολμάμε να αντιπαραθέτουμε τα όσα λέγαμε και δεσμευόμασταν το 2014 με αυτά που υλοποιήσαμε μέχρι σήμερα». Ακολούθως, παρουσίασε επιγραμματικά το πρόγραμμα της επόμενης θητείας το οποίο διαρθρώνεται σε τέσσερις (4) βασικούς άξονες, με έργα που χρηματοδοτούνται από συγκεκριμένες πηγές, δίνοντας έμφαση:
 στην προστασία του περιβάλλοντος,
 στην περαιτέρω στήριξη και ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής,
 στην περαιτέρω βελτίωση των αθλητικών υποδομών,
 στην ανάπτυξη του τουρισμού,
 στην ανάδειξη του πολιτισμού,
  στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Δήμου προς τους πολίτες.
«Πέντε χρόνια τώρα δεν λειτουργούσαμε με στόχο τις εκλογές. Εργαζόμαστε και αγωνιζόμαστε αδιάκοπα με εντιμότητα, ειλικρίνεια και πάνω απ’ όλα με ήθος, για να καταστήσουμε το Δήμος Ζίτσας μπροστάρη των εξελίξεων», υπογράμμισε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Μιχάλης Πλιάκος. Κλείνοντας την ομιλία του απεύθυνε κάλεσμα προς όλους να προσέλθουν στις κάλπες λέγοντας: «Σας θέλουμε όλους κοντά μας στις 26 Μαΐου για να μετατρέψουμε την παράσταση νίκης σε μια δυνατή αυτοδύναμη «Έντιμη παράταξη» που δεν θα έχει την ανάγκη συνδιαλλαγών κάτω από το τραπέζι με κάποιους που μόνο γι’ αυτό κατέρχονται στις εκλογές. Τώρα γνωρίζετε, πως και ξέρουμε και μπορούμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε. Γι’ αυτό ζητάμε ξανά τη θετική σας ψήφο για να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, για να οδηγήσουμε το Δήμο μας, το Δήμο Ζίτσας στο αύριο!».