Παρασκευή, 31 Μαΐου 2019

ΘΩΜΑΣ ΜΠΕΓΚΑΣ- Μήνυμα συμμετοχής και θετικής ψήφου

Στους δημότες που βρέθηκαν στο ξενοδοχείο Du Lac απευθύνθηκε ο Θωμάς Μπέγκας. Ο δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος απευθύνθηκε με λόγια καρδιάς ζητώντας τους να τον εμπιστευτούν εκ νέου ανανεώνοντας την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό του. Ο Θωμάς Μπέγκας στην έναρξη της ομιλίας: "Στις 26 Μαΐου, ο Γιαννιώτικος λαός εκφράστηκε ελεύθερα. Με την ψήφο του, αποφάσισε την σύνθεση του επόμενου ...Δημοτικού Συμβουλίου και έδειξε, με σαφήνεια, ποιον Δήμαρχο προτιμά για την επόμενη τετραετία. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλες και όλους, τόσο εσάς που ψηφίσατε την «ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΟΛΙΤΩΝ – ΝΕΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ», αλλά ....
και όσες και όσους από εσάς, ψηφίσατε κάποιον άλλο Συνδυασμό, που δεν μπήκε στο β’ γύρο. Σε αυτές τις Δημοτικές Εκλογές, δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι. Δώσαμε όλες και όλοι, ένα όμορφο αγώνα. Δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας, για να υπερασπιστούμε τις θετικές προτάσεις για το μέλλον του Δήμου. Προσωπικά, ως υποψήφιος Δήμαρχος, θεωρώ ότι έλαβα μια ξεκάθαρη εντολή, πρωτιάς και συνεργασίας. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όλες οι θετικές δυνάμεις του τόπου, ενωμένες, θα δώσουμε νόημα και αξία στην απλή αναλογική. Ο κ. Μπέγκας αναφέρθηκε και στα όσα έγινα τα χρόνια που ήταν στην κεφαλή της δημοτικής αρχής: "Στα χρόνια που πέρασαν, κατά την πρώτη μας θητεία, αλλά και στα χρόνια που έρχονται στη δεύτερη θητεία, δεν χάσαμε και δεν θα χάσουμε, ποτέ, το βασικό μας στόχο. Την ενίσχυση των Δημοκρατικών Θεσμών, την απαλλαγή από τον αυταρχισμό και τις νοοτροπίες, που θέλουν το Δημαρχείο κλειστό και απόμακρο" είπε χαρακτηριστικά. Ερχόμενος στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής είπε: "Την Κυριακή 2 Ιουνίου, μεθαύριο, έχουμε την ευκαιρία να ψηφίσουμε τη θετική πρόταση και να κάνουμε τα Νέα Γιάννενα πράξη. Να κάνουμε το Δημοτικό Συμβούλιο, χώρο απόλυτης ελευθερίας έκφρασης και να φτιάξουμε όλοι μαζί το πρόγραμμα, που αντιπροσωπεύει την κοινή συνισταμένη των θετικών προτάσεων, που κατατέθηκαν στην προεκλογική περίοδο. Στέλνουμε μήνυμα συμμετοχής και θετικής ψήφου. Δεν παρακολουθούμε τον «κατήφορο» της … άλλης πλευράς Δεν απαντάμε στην προσπάθεια εκχυδαϊσμού του προεκλογικού αγώνα.
Όποιος λίγες ώρες πριν την κάλπη καταφεύγει στη χυδαιότητα, είναι σίγουρο πως βρίσκεται σε πανικό". Συνεχίζοντας κάλεσε τους πολίτες να είναι σε επαγρύπνηση: "Σας ζητώ να βρίσκεστε μέχρι και το κλείσιμο της κάλπης, σε απόλυτη επαγρύπνηση. Να μη λείψει καμιά και κανείς από την κάλπη.Είμαστε το μόνο ανάχωμα στην επέλαση του φανατισμού και του αυταρχισμού. Τα τελευταία χρόνια, πετύχαμε να εγκαταστήσουμε τη Συμμετοχική Δημοκρατία, να κάνουμε πράξη ένα έργο μεγαλύτερο από 100 εκατομμύρια ευρώ και να προχωράμε, έχοντας διασφαλίσει άλλα 150 εκατομμύρια ευρώ. 
Μελετημένα και ώριμα για χρηματοδότηση. Όλες και όλοι μαζί, θα εγγυηθούμε τη συνέχιση και ολοκλήρωση αυτού του έργου. Όλες και όλοι μαζί, θα εγγυηθούμε τη συνέχιση του έργου και της προσφοράς του κοινωνικού μας τομέα. Όλες και όλοι μαζί, θα εγγυηθούμε το τεράστιο πολιτιστικό κεκτημένο του Δήμου, τα κεκτημένα για την παιδεία και τη νέα γενιά Όλες και όλοι μαζί, θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε ένα Δήμο – Πρωταγωνιστή, στην τουριστική ανάπτυξη. Στις 2 Ιουνίου, ζητώ την ψήφο σας. Κι είμαι βέβαιος, ότι καμία υπόγεια διαδρομή, κανένα σύστημα συμφερόντων, δεν μπορεί να αλλοιώσει τη μεγάλη νίκη, το πεντακάθαρο αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Καλό αγώνα και καλή νίκη σε όλους μας".