Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

"Οι δυναστείες που αρμέγουν την Ελλάδα". Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Οι δυναστείες που αρμέγουν την Ελλάδα Του Κώστα Παπαθεοδώρου.
Είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και ολισθηρή η επαναφορά θεμάτων που σχετίζονται με τις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης πολιτικής και οικονομικής ιστορίας μας. Ειδικά σε περιόδους...
εκλογικών αναμετρήσεων. Όμως η κακοδαιμονία μας έρχεται από παλιά και εκτοξεύεται στο μέλλον. Ένα μια ουσιώδης παράμετρος αυτής της «νομοτέλειας» οφείλεται στα πολιτικά τζάκια που αντιμετωπίζουν τη χώρα ως τσιφλίκι και τους πολίτες σαν δουλοπάροικους. Να υπενθυμίσω απλώς την περίπτωση του ανεκδιήγητου Λιάπη που κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες για να μην καταβάλλει τα τέλη κυκλοφορίας. Επίσης, ακούμε- ειδικά το τελευταίο διάστημα- τον πρόεδρο της Ν.Δ. να μιλά για το αναποτελεσματικό δημόσιο, τους υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους, τους χιλιάδες «επιδοματίες».
 Αντί επιχειρηματολογίας θα παραθέσω τη σχέση της οικογένειας Μητσοτάκη με το Δημόσιο. Νομίζω ότι δεν υπάρχει μέλος της που δεν εισπράττει μισθό, επιμίσθιο, αποζημίωση, επιχορήγηση και οτιδήποτε άλλο συναρτάται με δημόσιο χρήμα. Δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα Μητσοτάκηδων και συμπεθεριών που αμείβονται από το δημόσιο καθώς είναι σε όλους γνωστά. Θα θυμίσω μόνο ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εισέπραττε – νομότυπα βεβαίως- ακόμη και επιδοτήσεις για τις ελιές στην Κρήτη. Επί του παρόντος θα ασχοληθώ με τη δυναστεία Καραμανλή. Μια παραγωγική πολιτική οικογένεια που συνεχίζει να παράγει στελέχη από… κούνια. Ήρθαν στα αυτιά μου και στα μάτια μου φήμες και έγγραφα που σχετίζονται με πολλά ανοικτά ζητήματα που ακόμη και σήμερα είναι ανοικτές πληγές. Μια από αυτές τις υποθέσεις σχετίζεται με τα «οικόπεδα Αγγελοπούλου». Οι παλιότεροι αντιλαμβάνονται τι εννοώ και προφανώς έχουν ακούσει τις σχετικές φήμες στις δεκαετίες του `50 και του `60.
 Οικόπεδα με θέα το Αιγαίο από το μπαλκόνι του Λαυρίου, της Ραφήνας, του Ματιού… Θα ξεκινήσω την αναφορά από τον γεννήτορα της δυναστείας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Πέρα από τις φήμες, τις εικασίες, τις πληροφορίες και τα ντοκουμέντα, υπάρχει το ρυμοτομικό αποτύπωμα της καταστροφής των σύγχρονων ελληνικών πόλεων μέσω της αντιπαροχής, των καταπατήσεων, των νομιμοποιήσεων και γενικώς της διαχείρισης των ακινήτων. Θα ασχοληθούμε κάποια στιγμή στο μέλλον με αυτά! Λοιπόν, διαβάζω ένα έγγραφο το οποίο αναφέρεται σε έκθεση της CIA και προέρχεται από τα πρακτικά της δίκης του Άντολφ Άιχμαν, αξιωματικού των SS και θεωρούμενου ως αρχιτέκτονα του Ολοκαυτώματος των Εβραίων. Είναι το ακόλουθο και αξίζει το κόπο να αναγνωσθεί έστω και ως… fake news!