Τρίτη, 30 Απριλίου 2019

"Πράσινο φως" στην επέκταση δικτύου αποχέτευσης σε Γιάννενα- Ζίτσα

Με απόφαση του Αλέκου Καχριμάνη εντάσσεται στο Ε.Π. «Ήπειρος 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» η επέκταση του δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων στη Δ.Ε. Ιωαννίνων, εντός πολεοδομικού...
σχεδιασμού των Ιωαννίνων και εντός ορίων του οικισμού της Μπάφρας στη Δ.Ε. Ανατολής. Ειδικότερα προβλέπεται • η κατασκευή δικτύων όμβριων υδάτων σε τμήματα των οδών Δόμπολη (επέκταση επί της οδού), Αρύβα (επέκταση επί της οδού) και Τέκμωνος.
 • η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή των Καρδαμιτσίων στις οδούς Φ. Κόντογλου, Χ. Θώμου, 21ης Φεβρουαρίου, Δεινοστράτους, Καρυάτιδων, Αργοναυτών, οδός μεταξύ Ο.Τ. 121 και 125, Χ. Τρικούπη και 28ης Οκτωβρίου.
 • η κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου όμβριων υδάτων στην περιοχή της Νέας Ζωής στις οδούς Σ/χη Δαβάκη, Ν. Τζάρα, Τ. Χαλκιά, Ηπειρώτη δασκάλου, Χριστοδούλου και Οδησσού.
• η κατασκευή δικτύου όμβριων στην περιοχή των Αμπελοκήπων στις οδούς Πασχίδη, Πυρομάγλου, Δ. Χατζή, Χρ. Μακρή, Πυθαγόρα. • η κατασκευή πρωτεύοντος αγωγού αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Κάτω Νεοχωρόπουλο στην οδό Π. Δέλτα.
• η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου όμβριων στον οικισμό της Μπαφρας στις οδούς Σμύρνης, Σολωμού, Καππαδοκίας, Ζαλοκώστα, Εφέσσου και Μ. Αλεξάνδρου. Φορέας υλοποίησης είναι η Δημοτική Ύδρευσης- Αποχέτευσης Ιωαννίνων.
 Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 3.082.720 ευρώ. (Η επιλέξιμη δημόσια δαπάνη για τον υπολογισμό της στήριξης της Ένωσης ανέρχεται σε 2.500.000 €.
Το ποσό της δημόσιας δαπάνης που δεν εγγράφεται στο ΠΔΕ ανέρχεται σε 582.720 € και χρηματοδοτείται ή θα χρηματοδοτηθεί από Συμμετοχή φορέα.)
 Αποχετεύσεις ομβρίων σε Ζωοδόχο- Ελεούσα Δήμου Ζίτσας
 Οι δύο πράξεις με δικαιούχο το Δήμο Ζίτσας, είναι οι εξής:  Αποχέτευση ομβρίων υδάτων οικισμού Τ.Κ. Ζωοδόχου με προϋπολογισμό 2.180.000 ευρώ. Το συνολικό μήκος του δικτύου είναι 3.610 μ. περίπου, από τα οποία τα 2.540 μ. αφορούν δίκτυα με φρεάτια υδροσυλλογής και τα 1.070 μ. αφορούν δίκτυο αποχέτευσης προς τον τελικό αποδέκτη.
  Κατασκευή δικτύου συλλογής και αποχέτευσης όμβριων υδάτων σε τμήματα του οικισμού της Δ.Κ. Ελεούσας, και συγκεκριμένα στις οδούς: Γρ. Λαμπράκη, Ναπ. Ζέρβα, Γ. Παπανδρέου, Ηρώ Κωνσταντοπούλου, Μ. Κοτοπούλη, Π. Μελά, Βεργίνας, Άρη Βελουχιώτη, Σουρή, Ευτ. Πρίντζου, 21η Φεβρουαρίου, Φιλίππου, το υπόλοιπο τμήμα της Σ. Σιάπκα καθώς επίσης και τμήματα των οδών 25ης Μαρτίου, 28ης Οκτωβρίου, Σουλίου και Σκουφά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 850.000 ευρώ.