Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2019

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ- «Ναυμαχία» στο... λιμάνι!

Με αφορμή το θέμα του εύρους της εκχώρησης δράσεων και υποδομών του ΟΛΗΓ 

Ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας που ανοίγει το δρόμο για την εκχώρηση υπηρεσιών σε ιδιώτες σε δέκα μεγάλα λιμάνια της χώρας. Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση καθιερώνεται νέο μοντέλο αξιοποίησης δράσεων και υποδομών, με συνέργειες δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, μέσω της εκχώρησης δραστηριοτήτων, σε δέκα περιφερειακά λιμάνια, μεταξύ των οποίων είναι η...
Ηγουμενίτσα και η Κέρκυρα.Ο υπουργός Φώτης Κουβέλης είπε ότι πλέον δίνεται η δυνατότητα στους οργανισμούς λιμένων να προσελκύουν κεφάλαια από ιδιώτες, προκειμένου να αναπτυχθούν δραστηριότητες επενδυτικού χαρακτήρα.

Οι αντιδράσεις
Στο μεταξύ το θέμα του εύρους της εκχώρησης δράσεων και υποδομών του ΟΛΗΓ αποτελεί αντικείμενο διελκυστίνδας μεταξύ βουλευτών και φορέων της αυτοδιοίκησης. Το νέο καθεστώς συζήτησε σε έκτακτη συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας. Στη συνεδρίαση παρέστη και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας ο οποίος δήλωσε ότι η Ν.Δ. είναι αντίθετη στη μερική παραχώρηση και ως Κυβέρνηση θα καταργήσει τις περιοριστικές διατάξεις ως προς το εύρος των ιδιωτικοποιήσεων, γιατί πιστεύει ότι το προτεινόμενο μοντέλο, αποθαρρύνει τις ιδιωτικές επενδύσεις.Οι Οργανισμοί λιμένων και οι χερσαίες ζώνες δεν ιδιωτικοποιούνται καθώς ο νέος νόμος εστιάζει στη σύναψη συμβάσεων με στρατηγικούς επενδυτές σε συγκεκριμένες υπηρεσίες και τομείς τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης.