Τρίτη, 26 Φεβρουαρίου 2019

ΓΙΑΝΝΕΝΑ- Ξεκινά την Παρασκευή το Γ΄ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ. Η Ήπειρος διαχρονικώς

Γ΄ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΣΥΝΕ∆ΡΙΟ. Η Ήπειρος διαχρονικώς: Α΄Παιδεία – Φιλοσοφία Β΄Ιστορία – Αρχαιολογία – Τέχνη. Οι εργασίες του συνεδρίου θα διεξαχθούν απο την Παρασκευή 1 Mαρτίου εως την Kυριακή 3 Mαρτίου στο ΜΕΓΑΡΟ ETAIPEIAΣ HΠEIPΩTIKΩN MEΛETΩN. Οι εργασίες ....
ξεκινούν το απόγευμα της Παρασκευής και πιο συγκεκριμένα στις 17.30: Εγγραφές Συνέδρων 18.30: Προσφωνήσεις. Θα ακολουθήσει χαιρετισµός της Α.Θ..Π. του Οικουµενικού Πατριάρχου κκ. Βαρθολοµαίου, του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ. Μαξίµου του Αλεξάνδρου Καχριµάνη, Περιφερειάρχη Ηπείρου, του Θωµά Μπέγκα, ∆ηµάρχου Ιωαννίνων, του Τριαντάφυλλου Αλµπάνη, Πρύτανη Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων και του Κωνσταντίνου Π. Βλάχου, Προέδρου ΕΗΜ και ΙΜΙΑΧ.
 Εναρκτήρια Συνεδρία Προεδρείο: Γεωργία Αποστολοπούλου – Γεώργιος Παπαγεωργίου 19.15: Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος , Θεολογία και Φιλοσοφία στο έργο του Νικολάου Κεραµέως (ƚ 1663) και του Βησσαρίωνος Μακρή (ƚ 1699). 19.40: Κωνσταντίνος Ι. Σουέρεφ, Αναθήµατα όπλων στο ιερό της ∆ωδώνης. Εισαγωγικές αναφορές 20.00: Παναγιώτης Βοκοτόπουλος, Οι τοιχογραφίες της Κόκκινης Εκκλησίας στο Βουργαρέλι Άρτας. Οι εργασίες θα συνεχιστούν με διαλέξεις και τις επόμενες ημέρες.