Πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου για την κατοχύρωση του ως προιόν ΠΟΠ και ΠΓΕ

Ρεπορτάζ-Μαίρη Τζώρα
Μετά από προεργασία 3 ετών, η Περιφέρεια Ηπείρου δρομολογεί πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση του τυριού "Κασκαβάλι», ως προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ ( προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) της Πίνδου, περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκαν επί αιώνες κτηνοτρόφοι, ίδρυσαν ορεινούς οικισμούς και δημιούργησαν τη δική τους γαστρονομία και πολιτισμό.Σημαντικά στοιχεία για την...

Ρεπορτάζ-Μαίρη Τζώρα
Μετά από προεργασία 3 ετών, η Περιφέρεια Ηπείρου δρομολογεί πρωτοβουλίες για την κατοχύρωση του τυριού "Κασκαβάλι», ως προϊόν ΠΟΠ (προστατευόμενη ονομασία προέλευσης) και ΠΓΕ ( προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη) της Πίνδου, περιοχή όπου δραστηριοποιήθηκαν επί αιώνες κτηνοτρόφοι, ίδρυσαν ορεινούς οικισμούς και δημιούργησαν τη δική τους γαστρονομία και πολιτισμό.Σημαντικά στοιχεία για την...