Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018

Σύντομα θα αποκτήσουν ταυτότητα η γαρίδα, η σαρδέλα και η κουτσομούρα του Αμβρακικού Κόλπου

Μοναδικές ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του ανθρώπου
Φωτογραφίες-Αλέξης Γαγλίας
Μέσα στις επόμενες μέρες η κατάθεση των φακέλων για την ένταξη των αλιευμάτων του Αμβρακικού στα προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης. Όπως ανέφερε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Πρέβεζας ο Αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου άμεσα θα κατατεθούν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οι φάκελοι για την ένταξη της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσομούρας Αμβρακικού στα...
Προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ). Όπως υπογραμμίζει ο κ Ιωάννου ο χαρακτηρισμός ΠΟΠ αναμένεται να δώσει προστιθέμενη αξία σε αυτά τα προϊόντα αλλά και στην περιοχή του Αμβρακικού. Την υψηλή διατροφική αξία της γαρίδας, της σαρδέλας και της κουτσομούρας του Αμβρακικού, κατέδειξε επιστημονική έρευνα του Τμήματος Γεωπονίας της Άρτας, που χρηματοδότησε η περιφερειακή ενότητα Πρέβεζας. Στη γαρίδα, τη σαρδέλα και την κουτσομούρα του Αμβρακικού Κόλπου ανακαλύφθηκαν μοναδικές ιδιότητες, ευεργετικές για την υγεία του ανθρώπου, ενώ για να διαπιστωθούν με τρόπο αντικειμενικό και μετρήσιμο τα χαρακτηριστικά εκείνα που διαφοροποιούν τα προϊόντα του Αμβρακικού από άλλα είδη, που αλιεύονται όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές υψηλού κύρους.